Підготовка до весілля: обираємо банкетний зал

Банкет займає значну, а часом навіть і найважливішу частину весільного торжества. Тому питання правильного вибору банкетного залу - виключно важливе, і потребує комплексного серйозного підходу. На що варто звернути особливу увагу в підготовці до найважливішого дня в сімейному житті?

Інтер’єр приміщення

Якщо ви вже в деталях уявляєте стиль і оформлення весілля вашої мрії або, навпаки, у вас багато ідей і ви поки не знаєте з чого почати, то порада №1 при виборі залу - звернути увагу на максимально нейтральне щодо дизайну приміщення: стриманий інтер’єр, відсутність колон і помітних деталей. Такий зал стане відмінним полотном для втілення ваших ідей і задумів. У цьому контексті хочеться порекомендувати банкетный зал GOLF CENTER у Києві, по посиланню golf-center.com.ua/weddings/ можна детальніше дізнатися про цей стильний затишний заклад.

До сих пір досить актуальна тенденція оформляти зал в різних колірних варіантах. Наприклад, бежевий колір підійде для стильних і романтичних наречених. Це один з класичних кольорів, який поєднується практично з усіма відтінками колірної гами. У випадку з бежевим дуже важливо правильно підібрати деталі для створення бажаної атмосфери.

Надати чарівність і урочистість залу допоможуть свічники, вази, прикрашені оксамитовими фіолетовими стрічками.

Якщо ви хочете провести весілля в стилі “рустик”, то вибирайте комбінацію дерева, крафта і соковитого лілового кольору. Присутність глянцю небажано, краще віддати перевагу виключно матовий відтінок.

Молодята, які вибирають червоний колір для оформлення залу, можуть зіткнутися з необхідністю пом’якшення яскравого кольору. Краще зупинити вибір на нейтральному інтер’єрі. А в якості акцентів розставити деталі червоного кольору: серветки, квіткові композиції, декоративні елементи. В якості цікавої деталі ви можете також використовувати закуски і фрукти червоного кольору, а пригощати гостей можна рожевим шампанським, вишневим, гранатовим і журавлинним соками.


Частування

Їжа - одна з головних складових успіху банкету. Саме правильно підібране меню і смачні страви неодмінно залишать гарне враження про захід. При правильному плануванні весілля частування також має відповідати обраному сезону: восени і взимку, наприклад, можна подавати більш ситні страви: салати з насиченими соусами, м’ясні закуски і закуски з птиці, складні гарячі м’ясні страви, десерти з фруктами і вершковим кремом і багато іншого.

Якщо ваше торжество призначено на весняний або літній період, віддайте перевагу легким закускам з свіжих овочів, гарячим стравам з морепродуктів або риби і елегантним повітряним десертам.

Щоб прийняти правильне рішення, варто провести дегустацію меню заздалегідь. Це дасть вам можливість оцінити смак і подачу кожної обраної страви індивідуально, а при необхідності навіть змінити склад банкетного меню.


Сервіс

Наступне, не менш важливе після меню питання - це сервіс. Обов’язково уточніть, скільки офіціантів обслуговуватиме ваш банкет. Ідеальний варіант, якщо для обслуговування кожного столу призначений мінімум один офіціант. Це дозволить вам уникнути неприємних ситуацій, пов’язаних з надмірною завантаженістю обслуговуючого персоналу. Багато що залежить також і від адміністратора залу, тому обов’язково дізнайтеся, хто буде координувати процес подачі страв і роботу офіціантів в цілому. Не зайвим буде звернути увагу і на уніформу: оцініть її зовнішній вигляд і охайність, так як саме з таких деталей і складається сервіс.


Організаційні моменти

Весільне торжество включає в себе безліч креативних і романтичних моментів, пов’язаних з нареченим і нареченою: викуп, запалювання свічок, феєрверки і багато іншого. Обов’язково уточніть у менеджера, чи є будь-які заборони чи обмеження в залі, пов’язані з технікою безпеки, чи можна провести фотосесію в інтер’єрах бального залу заздалегідь, чи є гардероб для гостей і кімната, де наречений і наречена зможуть привести себе в порядок і перепочити після прогулянки. Великим плюсом стане наявність паркінгу біля обраного місця весільного торжества. Це позбавить вас і ваших близьких від проблем з розміщенням весільного кортежу.

І ще: всі домовленості з адміністрацією банкетної зали мають бути оформлені документально. Це стосується, насамперед, ціни, меню, додаткових атрибутів.