Особливості пологів в США

США - одна з найбільш бажаних країн для появи дитини на світ. Чому безліч іноземок приїжджають сюди, щоб народити? Вся справа в тому, що пологи в США - найпростіший спосіб зробити малюка громадянином цієї країни. Звичайно, є й інші переваги, втім, як і недоліки. Про це, а також про нюанси організації поїздки в США піде мова далі.

Як підготуватися до пологів в США?

Запланувавши поїздку на пологи в США, розпочати підготовку краще з оформлення документів. Для перетину кордону вам буде потрібна туристична віза категорії В1 / В2. Для її отримання потрібно переконати імміграційну службу в тому, що ви маєте можливість оплатити всі витрати, пов’язані з поїздкою, і плануєте після пологів повернутися назад. Стандартно потрібно надати виписку з рахунку в банку, також буде плюсом, якщо ви перебуваєте в шлюбі, володієте цінним майном на батьківщині (квартира, машина і т. Д.), і офіційно працевлаштовані. Факт вагітності не є перешкодою для виїзду в США, навіть якщо ваша мета - американське громадянство для дитини. Отримання візи може зайняти до шести тижнів.

Крім того, потрібно буде забронювати житло на період проживання в США, придбати авіаквитки і укласти договір з клінікою, де будуть проходити пологи. Все це можна зробити самостійно або вдатися до послуг фірми-посередника.

Що необхідно, щоб народити в США?

Крім візи, щоб виїхати на пологи в США знадобиться перелік документів, в тому числі медичних. До них відносяться:

- Закордонний і український паспорт.

- Свідоцтво про шлюб і його нотаріально завірена копія.

- Довідка про стан здоров’я жінки (видається гінекологом, потім перекладається на англійську мову).

- Результати обстежень, пройдених за період вагітності (на вимогу клинки).

- Водійське посвідчення міжнародного зразка, якщо плануєте користуватися орендованим автомобілем в США (найбільш зручний спосіб переміщення за кордоном).

- Лист від клініки (якщо вона вже обрана), що підтверджує згоду прийняти вагітну.

Оскільки поїздка далека, рекомендується також подбати про те, щоб з вами був супроводжуючий - чоловік, мама, подруга. Погодьтесь, в чужій країні моральна, а іноді і фізична, підтримка не буде зайвою.

Тим, хто не володіє англійською варто відвідати мовні курси, щоб відчувати себе в США більш комфортно. Якщо бажання або часу на це немає, потрібно підшукати перекладача, який зможе супроводжувати вас за кордоном на вимогу.

Яким чином організовується поїздка і в які терміни?

Оптимальний час для вильоту на пологи в США - 32-34-й тиждень вагітності. Якщо ви захочете відправитися в дорогу пізніше, можуть виникнути труднощі з перельотом (багато авіакомпаній відмовляються перевозити жінок напередодні пологів). Таке обмеження пов’язане з загрозою для здоров’я майбутньої мами і дитини.

Бронювання і покупку квитків, як і інші питання, пов’язані з поїздкою, ви можете передоручити турфірмі за додаткову плату. Більшість українок вибирає саме такий варіант, оскільки для самостійної організації туру на пологи треба добре володіти англійською мовою і орієнтуватися на ринку медичних послуг.

Переваги і недоліки пологів у США

Про головну перевагу, яку пологи в США дають дитині - громадянство, відомо багатьом. З даного факту випливає безліч інших позитивних моментів для вашого малюка:

- Ставши дорослим він зможе відвідувати багато країн без оформлення візи.

- Матиме змогу отримати освіту в Америці безкоштовно або за такою ж вартістю, як і інші громадяни.

- Пізніше дитина зможе вибрати платити їй податки і нести військову службу (якщо народиться хлопчик) в Україні або робити це в США.

- Проживаючи в США, вона отримає право запросити до себе батьків для возз’єднання сім’ї.

Але не все українки їдуть народжувати в США тільки заради отримання громадянства. Незаперечним плюсом є високий рівень медицини в цій країні, що дозволяє врятувати життя дитині в разі передчасних пологів, вроджених патологій і інших ускладнень.

Серед недоліків можна згадати високу вартість медичних послуг і дорожнечу супутніх витрат (проживання, квитки, їжа, ліки). 

Далекий переліт, незвична мовна та культурне середовище також здатні негативно відібитися на здоров’ї та самопочутті жінки.

Особливості

Після прибуття в країну жінка відвідує клініку і знайомиться з лікарем. Якщо ви організовуєте поїздку самостійно і пологовий будинок ще не вибрано, варто відвідати кілька госпіталів. Ознайомчі візити безкоштовні.

Визначившись з клінікою і лікарями, вагітна заповнює медичний опитувальник і проходить передпологовій обстеження (УЗД, аналізи). Перед укладенням контракту на пологи в США потрібно переконатися, що договором передбачено безкоштовні ультразвукові дослідження, аналізи та гінекологічні огляди. Інакше кінцева вартість в результаті може різко зрости.

Якщо вагітність протікає добре і планується поява дитини на світ природним шляхом, приїжджати на пологи лікарі рекомендують вже з регулярними переймами. Брати з собою багато речей не потрібно, в клініках є все необхідне (одяг, засоби гігієни, косметичні засоби і т. Д.).

На пологах можуть бути присутні будь-які близькі люди з тих, кого породілля бажає бачити поруч із собою в цей відповідальний момент. Цікаво, що в США жінка має право вимагати кесарів розтин, навіть якщо до того немає показань. Те ж саме відноситься і до анестезії при переймах.