Технологія вакуумного формування - бізнес з тисячею застосувань

Вакуумне формування є однією з найсучасніших технологій, що дозволяють виробляти вироби з багатьох синтетичних матеріалів. При цьому, вироби виготовляються найрізноманітнішої форми.

Щоб здійснювати виробництво за методом вакуумного формування можна використовувати найрізноманітніші матеріали. Основні - це поліетилен, полівінілхлорид, полістирол, полікарбонат, а також АБС-пластик. Колір і варіанти форми виробів, а також зображення на них залежать виключно від вибору матеріалу.

Рівномірна товщина - ось, мабуть, найосновніша вимога, яка висувається до пластикового листа. Наприклад, у сфері реклами головним матеріалом є полістирол, товщина якого не перевищує двох міліметрів. Його популярність легко пояснити міцністю, а також легкістю і малою здатністю до вбирання вологи і можливості застосування в різних температурних діапазонах. Ще полістирол має чудову стійкість до впливу багатьох агресивних речовин, в тому числі навіть до деяких лугів. Монтаж матеріалу здійснюється дуже просто і чисто. Рекламна сфера любить використовувати також і прозорий полістирол, який має високий коефіцієнт пропускання світла.

Взагалі, термоформування за допомогою вакумноформовочної машини знайшло застосування в найрізноманітніших сферах діяльності. Як приклад, була вище приведена рекламна сфера. Для неї створюються такі вироби, як різноманітні вітрини, муляжі, стійки, лотки для торгових залів, торгове обладнання, сувеніри, різні варіанти упаковки. В автомобільній сфері, технологію вакуумного формування використовують для виробництва деталей внутрішнього оздоблення салону, а також більшість елементів зовнішніх обважень, призначених для тюнінгу. За допомогою методу вакуумного формування можна виконувати навіть форми, за допомогою яких потім будуть зроблені штучний камінь або плитка.

У описуваної технології є безліч переваг. Однак, більшість фахівців називає основною можливість виконання замовлення за суворими розрахунками і індивідуальними проектами замовника. При цьому, можна розраховувати на повний спектр послуг. Останній включає в себе всі етапи, починаючи від вироблення проекту і закінчуючи випуском і подальшим тестуванням готової продукції. Протягом всього виробничого процесу, стає можливим підібрати відповідну колірну гамму. Термоформування дозволяє нанести будь-який тип зображення на поверхню.

Ще одна з переваг вакуумного формування - можливість виготовити оригінальні вироби за єдиним образом і подобою. Рекламні вироби, виконані таким чином, підкреслюють ефективність будь-якої реклами. Кількість компаній, які користуються товарами, виробленими за технологією вакуумного формування, зростає з кожним днем. Це пов’язано і з тим, що за допомогою цього методу виходять чудові тривимірні моделі, які є повністю об’ємними, з мінімальними витратами сил.