В ОАЕ до 2020 року побудують першу лінію Hyperloop

Унікальна транспортна система через два роки з'явиться в Абу-Дабі і дозволить знизити навантаження на наземний громадський транспорт. Швидкісна ділянка транспортної системи HyperLoop з'єднає аеропорт Абу-Дабі з містом уже до 2020 року, а загальна протяжність першої "гілки" надшвидкісного тунелю може простягнутися на 1000 кілометрів.

Як повідомив нещодавно в інтерв’ю телеканалу CNBC голова ради директорів Hyperloop Transportation Technologies (HTT) Бібоп Греста, компанія має намір побудувати однойменну надшвидкісну транспортну систему на Близькому Сході, щоб значно скоротити час у дорозі між Дубаєм, Абу-Дабі і містами Саудівської Аравії. До речі, на сайті http://jtp.com.ua ви знайдете багато привабливих вакансій роботи в ОАЕ і інших країнах Перської затоки.

Компанія HTT поряд з іншими технологічними стартапами працює над створенням високошвидкісної транспортної системи на основі концепції Hyperloop, запропонованої Ілона Маском ще в 2013 році. HTT вже уклала угоди з низкою країн про будівництво та тестуванні там подібних систем - зокрема, в 2016 році домовленість була досягнута з урядом Словаччини, в 2017 році - з урядом Індії, в 2018 році - з владою американських штатів Огайо та Іллінойс. Крім того, переговори ведуться і з російськими інвесторами.

В рамках нового проекту HTT підписала угоду з компанією Aldar Properties, яка займалася будівництвом гоночної траси для “Формули-1» на штучному острові Яс в Абу-Дабі. За планами HTT перша ділянка високошвидкісної траси Hyperloop протяжністю 10 км буде будуватися в кілька етапів і може бути запущена в 2020 році, до початку всесвітньої виставки Expo 2020 на Дубаї. Траса зв’яже територію Expo 2020 року, міжнародний аеропорту Аль-Мактум в Дубаї, Абу-Дабі і Ер-Ріяд.

За задумами проектувальників, капсули будуть переміщатися зі швидкістю близько 1126,5 км / год, а шлях з Дубая в Абу-Дабі займе 12 хвилин (на машині його можна пройти за дві години). Поїздка з Ер-Ріяда в Джидду зазвичай займає більше 10 годин, але на Hyperloop можна буде здійснити її всього за 76 хвилин. А щоб дістатися з Ер-Ріяда до Абу-Дабі, потрібно тільки 48 хвилин замість звичайних 8,5 години.

Варто зазначити, що лютому 2018, на тижні інновацій в ОАЕ, Virgin Hyperloop One продемонстрували повноформатну модель пасажирської капсули майбутньої транспортної системи. Внутрішнє оздоблення та дизайн капсули продумані для комфорту пасажирів: це простора капсула з зручними кріслами з вбудованими в них сенсорними дисплеями. Між сидіннями є досить місця для ніг і для багажу.