Тонкощі вибору системи кондиціонування

Вибирати кондиціонер необхідної потужності досить просто - треба тільки знати параметри приміщень. А ось як вибрати систему? Тим більше, що існує їх чимало, і вони всі мають свої плюси і мінуси.

Як радять деякі фахівці, найпростіший вихід - це купити мобільний кондиціонер. Простий, але далеко не найкращий. Єдина перевага такого кондиціонера - мобільність. Однак мінусів набагато більше: він шумний, не дуже потужний, дорогий, повітропровід нагрівається, а ємність для води треба регулярно спорожняти. Його має сенс купувати тільки тоді, коли ви збираєтеся жити в будинку наїздами і тільки влітку.

Найпоширеніший зараз вид кондиціонерів - це спліт-система. Зараз купити кондиціонер може практично кожен. Вони не дуже дорогі, швидко встановлюються, досить економічні і прості в експлуатації. Єдиний їхній мінус - їх досить складно вписати в дизайн приміщення і фасаду. Є й інший недолік: їх не дуже зручно використовувати у великих будинках, з великими залами і безліччю кімнат, проте таких будинків не дуже багато.

Для таких будинків існують різні складніші системи. Наприклад, спліт-системи касетного або канального типу. По суті, це подальший розвиток звичайного спліт-кондиціонера, але більш складний. У всіх них є зовнішній блок, який забезпечує надходження охолодженого повітря в приміщення. У касетному - зовнішній блок монтується в стелю, канальний кондиціонер прихований в стіні або під стелею, а повітря подається по спеціальних каналах-воздуховодам. Це досить складні інженерні системи, які повинні планувати і монтувати фахівці, ще до початку оздоблювальних робіт. Вартість їх теж немаленька.

Також досить популярна мультіспліт система, в якій до одного, але більш потужного зовнішнього блоку підключається до п’яти внутрішніх, при цьому можливо і різних систем, як і прості звичні настінні, так і касетні. Переваг у цій системі кілька, одна з найголовніших - можливість органічного включення в будь-який дизайн і інтер’єр. Однак є і недолік: неможливо розділити по зонам. Тому найефективніше вона працює в офісах і великих будинках.

Існують і інші види кондиціонерів, але в приватній забудові вони практично не зустрічаються. Виходять дуже складними в обслуговування і дорогими в монтажі. Також іноді ще можна зустріти віконні кондиціонери, але вони не дуже зручні, тому поступово зникають.

http://www.climatmontage.com.ua/