Семирічний альпініст піднявся на гору Кіліманджаро

Нещодавно індійський хлопчик Саманом Потхураджу, якому лише 7 років, підкорив найвищу гору Африки - Кіліманджаро.

Мало того, він піднявся на найвищий з піків вулкану- пік Ухуру, його висота - 5895 метрів над рівнем моря. Свій підйом дитина почала 29 березня цього року, а закінчила лише 2 квітня. На вершині малюк встановив національний прапор своєї рідної країни.

Варто зазначити, що сходження Саманом здійснював при досить несприятливих погодних умовах - йшов дощ, місцями опускався сильний туман. Від нещасного випадку юного спортмена врятувало те, що був він не один - з ним в гори вирушили мама і тренер.

І, звичайно ж, встановлення такого роду рекорду неможливе без добротного спорядження, а в інтернет-магазині https://www.mandrivnik.com.ua можна придбати надійні страхувальні системи, мотузки, карабіни, льодове спорядження, і інші необхідні для альпінізму аксесуари.

Раніше Кіліманджаро підкорювали лише двоє дітей - восьмирічна американка Роксі Геттер, яка здійснювала сходження разом з своєю сім’єю, і восьмирічний американець Тайлер Армстронг, який своїм вчинком хотів привернути увагу до проблем дітей з хворобою Дюшенна. Обидва ці юних альпініста на момент підкорення Кіліманджаро були на цілий рік старше індійського спортсмена.

Тепер мужній хлопчик має намір відправитися в Австралію, щоб першим з дітей підкорити найвищий пік континенту - гору Косцюшко.

А от Джордан Ромеро - юний американський альпініст, який став наймолодшим підкорювачем Евересту. Так, Джордану було на той момент 13 років і 10 місяців, і на найгрізнішій вершині світу він стояв разом зі своїм батьком. До речі, після рекорду Ромеро було прийнято постанову, що забороняє особам молодше 18 років штурмувати Еверест.

Його батько, досвідчений альпініст Пол Ромеро (Paul Romero), почав брати хлопчика в гори з самого юного віку, а тому до 13 років Джордану вже довелося побувати на Аконкагуа (Mount Aconcagua) і Мак-Кінлі (Mount McKinley), Кіліманджаро (Mount Kilimanjaro ) і Ельбрусі (Mount Elbrus).

Знамените сходження на Еверест (Mount Everest), яка зробило Джордана наймолодшим в світі підкорювачем цієї вершини, відбулося 22 травня 2010 року, хлопчик йшов тоді в команді з батьком, своєю мачухою Карен Лундгрен (Karen Lundgren) і трьома провідниками. До Джордана цей рекорд належав 15-річній непальської дівчинці з народу шерпа на ім’я Мінг Кіпа (Ming Kipa), вона підкорила вершину в травні 2003-го.