У Бельгії розцвів казковий ліс, покритий дикими гіацинтами

У півгодини їзди на південь від бельгійської столиці, на кордоні Фландрії і Валлонії, є місце, яке раз на рік перетворюється на справжню казку! Це Халлербос, який називають «Синім лісом», і ті, хто його в цей час бачив, не забувають ніколи.

Якщо ви є поціновувачем домашніх квітів, тут ви знайдете детальну інформацію про вирощування гіацинтів, і інших рослин.

Фотографії, зроблені в цьому лісі, вражають багатством ультрамарину і інших відтінків синього. Але фотошоп тут ні при чому. Ті, хто там побував, розповідають, що навіть лісовий туман вранці відсвічує блакитним. І промені сонця, що пробиваються між стовбурами дерев, відкривають очам неймовірні за своєю красою картини.

Хоч і казково виглядає навесні Халлербос - це справжнісінький буковий ліс. Чари полягають в тому, що в цей час там зацвітають дикі гіацинти - невеликі квіти-дзвіночки насиченого синього кольору. Вони цвітуть всюди: розкішним квітковим килимом покривається вся земля, навколо могутніх стовбурів, що віддтіняють дивну картину цього чуда природи.

Квіти з’являються в середині весни, в найбільш сонячні в бельгійському році дні, коли вже досить тепло - вище +15 ° C. І приблизно протягом двох тижнів цвітуть рясно і численно.

Але вгадати заздалегідь точний час цвітіння дзвіночків неможливо, воно залежить від погодних умов і в кожен рік настає в різний час. У 2011 році - з 13 по 20 квітня, в 2012 - з 15 по 30 квітня, а в 2013 - з 25 квітня по 5 травня і т. Д. Тому, щоб побачити своїми очима цвітіння гіацинтів, людям, що живуть далеко від Бельгії, доводиться відкладати всі справи.

Найкращий час доби для поїздки в Халлербос - ранній ранок на сході сонця. Або вечір, відразу після заходу сонця, коли запах квітів найбільш розкритий і насичений.

Зрештою, і в інші сезони в Синьому лісі є на що подивитися. Це дуже популярна туристична пам’ятка і улюблене місце відпочинку бельгійців. У любителів піших прогулянок, верхової їзди і велосипедистів користуються успіхом зручні і цікаві маршрути.

Халлербос - дуже старий ліс. Раніше він був частиною величезного лісового масиву від берегів Рейну і Мозеля і до Північного моря. Ще римляни згадували про дикість і непрохідності цих місць. Тепер дикій природі віддана одна п’ята його частина, в іншому - це результат копіткої людської праці за програмою озеленення місць, які постраждали від вирубки під час німецької окупації.

У лісі Халлербос зустрічаються дуже старі, вікові дуби і буки. Дикі олені, лисиці, тхори і червоні білки живуть тут спокійно, людина їх не потривожить. Птахи навесні заповнюють цю місцину чудовими звуками. Часто зустрічаються сови і канюки.

Крім дубів, буків, ясенів, модрин і сосен, там можна побачити секвої - велетенський вид хвойних дерев з похилими потужними гілками, схожими на бивні мамонта. А крім гіацинтів, там в різний час цвітуть плямисті орхідеї, лісові нарциси, пишні кущі глоду.