Як вибрати якісний металопрокат

Нержавіючий металопрокат - матеріал, актуальність і затребуваність якого на ринку металів пояснюється його технічними і експлуатаційними характеристиками. Він широко застосовується у всіх сферах життєдіяльності людини і практично у всіх виробничих галузях.

Попит народжує пропозицію, і сьогодні виробництвом металопрокату займається безліч підприємств. Зважаючи на це виникло питання визначення якості металопрокату. Придбання неякісного матеріалу може не тільки не виправдати надії на якість своєї продукції підприємців, що займаються подальшою переробкою прокату. У деяких випадках недбалість і довірливість у виборі металопрокату може стати причиною трагедії - наприклад, якщо мова йде про будівництво і закладку в конструктивний кістяк будівлі неякісної арматури, або про корабле- або авіабудуванні і використанні життєво важливих вузлів механізмів з неякісного прокату.

Але як же вибрати «правильний» металопрокат, характеристики якого будуть відповідати всім заявленим показникам? Як розібратися у всьому різноманітті, заполонили прокатний ринок? На які чинники звертати увагу, які критерії враховувати при виборі?

Перше, що слід зробити при виборі якісного металопрокату - моніторинг ринку. Вивчіть пропозиції виробників і постачальників і виберіть серед них ту компанію, яка не перший рік на ринку, встигла заслужити гарну репутацію і має конкурентні переваги. Поцікавтеся динамікою продажів, регіоном доставки, асортиментом продукції, наявністю додаткових послуг.

Обов’язково перевірте наявність документів, що підтверджують якість придбаного металопрокату. Перевірте, щоб в них були вказані всі властивості товару: твердість, питома в’язкість, межа міцності і плинності, відносне подовження, відносне звуження. Відсутність таких даних в документах повинно вас насторожити. Пам’ятайте, що якість і особливості товару безпосередньо залежать від його виробника. Наприклад, у підприємства з застарілим обладнанням, вага погонного метра відрізняється від встановленого по ГОСТу на 10-15%.

Перевірте металопрокат на наявність іржі, тріщин, слідів зварювання. Зварювальні бризки на металі - свідоцтво того, що вам намагаються продати старий прокат, що вже був в роботі і має знижені експлуатаційні характеристики.

Звертайте увагу на дрібниці - ознаки, що вказують на низьку якість товару, можуть служити неякісна упаковка, нестандартні розміри прокату. Для поважаючого себе і цінуючого репутацією виробника дрібниць не існує.

Великий асортимент безшовних труб різного діаметру, довжини, і марок сталі ви знайдете на сайті https://mskukraine.com/beshovii-trubi/ компанії «МСК Україна», Також тут можна вигідно замовити інший якісний металопрокат вітчизняного і закордонного виробництва.