Як безпечно оформити онлайн кредит

Безліч інтернет-сайтів пропонують відвідувачам залишити заявку на оформлення кредиту або кредитної картки. Необхідно заповнити невелику анкету, і ваші дані потраплять в банк. Однак, залишаючи інформацію про себе, ви не знаєте, хто і як скористається цими даними. Дізнайтеся, як зробити заповнення заявки на кредит в Інтернеті безпечним.

6 простих правил при заповненні заявки на кредит онлайн

1. Переконайтеся, що заповнюєте заявку на кредит або кредитну карту на сайті банку. Щоб уникнути шахрайства потрібно керуватися одним простим правилом - заповнювати заявки тільки на сайтах банків, не користуватися сумнівними посередниками і сайтами кредитних брокерів. І якщо ви бажаєте вигідно і безпечно отримати кредит онлайн на карту 24/7, скористайтесь послугами сервісу sravni-credit.in.ua., саме там ви знайдете перевірені фінансові організації з відмінною репутацією.

2. Зверніть увагу на доменне ім’я сайту, на якому ви залишаєте заявку. У ньому, як правило, присутня назва або абревіатура банку. Також на сторінці заявки повинні бути присутні офіційні дані про банк (повне найменування банку, номер банківської ліцензії).

3. Переконайтеся, що сайт банку знаходиться на захищеному протоколі Https. Чи не кожен сайт банку може гарантувати безпеку персональних даних. Необхідно переконатися, що сайт банку захищений протоколом https, так як простого http недостатньо для попередження витоку даних.

4. Уникайте фальшивих сайтів банків. Шахраї часом створюють сайти, які нібито належать кредитним організаціям. Якщо у вас виникли сумніви в достовірності сайту, слід перевірити інформацію про банк на сайті Нацбанку, де вказані справжні інтернет-адреси кредитних установ.

5. Не залишайте персональних даних на сайтах посередників. Від сайтів банківських посередників все ж не варто зовсім відмовлятися, так як завдяки їм можна знайти більш цікаві пропозиції. Важливо на цих ресурсах не залишати персональних даних. Інакше ця інформація може потрапити в різні бази розсилок після багаторазових перепродажів, що може привести до великої кількості спаму і дзвінків з рекламними пропозиціями.

6. Не передавайте особисті дані листами і SMS. Ніколи не передавайте ваші особисті дані в листі або по SMS, навіть якщо одержувач представився співробітником банку. «Не існує ситуацій, в яких співробітники банку зв’яжуться з вами самостійно, щоб попросити вказати ваші особисті дані», - стверджують співробітники банку.