10 порад від професіоналів, як робити приголомшливі знімки на смартфон

Кожен день в інтернеті з'являються нові хитрощі і прийоми, які допомагають впоратися з будь-якою ситуацією і спростити повсякденні турботи. Деякі настільки прості, що незрозуміло, як ми раніше до такого не додумалися! Професіонали зібрали для вас кілька хитрощів, щоб зробити круті фото на звичайний смартфон.

Якщо вам потрібні послуги дійсно професійного фотографа, ось джерело, де можна замовити яскраву, креативну, і найвищої якості інтер’єрну зйомку. Втім скориставшись наступними лайфхаками, можна і самотужки спробувати створювати високохудожні цікаві світлини.

Гарнітура як спусковий затвор

Неочевидна можливість гарнітури - це її використання в якості дистанційного пульта управління. Підключіть гарнітуру до телефону, відкрийте додаток камери і натисніть на кнопку «+», щоб зробити знімок.

”Панорамні близнюки”

Використовуйте функцію панорамної зйомки, щоб створити двійників на одній фотографії без використання графічних редакторів. Виберіть режим «Панорама». Помістіть людину в кадрі і почніть плавно переміщати смартфон в будь-яку сторону. Як тільки людина опиниться за межами відзнятого матеріалу, зупиніть або сповільніть рух. В цей час модель повинна перебігти за вашою спиною в наступний кадр.


”Підводні фотографії”

Вести зйомку в воді або під водою на смартфон набагато зручніше, ніж на звичайний фотоапарат. При цьому вам не обов’язково купувати захисний кейс. Опустіть телефон в звичайний прозорий стакан, а стакан опустіть на 2/3 в воду. Гарнітуру використовуйте як пульт управління. Для фотографій на глибині надіньте на гаджет презерватив. Це захистить його від вологи, а сенсор буде так само чутливий.

Використовуйте відбивач

При зйомці портретів іноді потрібно підсвітити темну область, додати глибини і яскравості. Для цього завдання підійдуть будь-які поверхні, що відбивають. Візьміть сонячний відбивач для автомобіля або звичайну фольгу. За допомогою відображаючого матеріалу можна підсвітити темні області або додати відблиски на фотографію.

Використовуйте функцію HDR

Функція HDR поєднує кілька різних за яскравістю знімків в один. Через це фотографії виходять більш яскравими, об’ємними і насиченими. Відкрийте камеру, включіть функцію HDR і зробіть знімок. Зображення, створені в цьому режимі, займають більше місця в пам’яті смартфона, тому використовуйте цю функцію в особливих випадках. Наприклад, якщо хочете зберегти захід, зелень дерев або красиві квіти.

Макрофотографії

На жаль, під час макрозйомки смартфони показують себе не з кращого боку. Але вирішити цю проблему можна за допомогою мініатюрної лінзи. Маленьку лінзу можна знайти в будь-якій лазерній вказівці або ліхтарику-брелоку. Зафіксуйте лінзу біля об’єктива смартфона за допомогою шпильки і липкої стрічки. Тепер ви можете робити приголомшливі макрофотографії!


”Маленька Земля”

Користуйтеся різними додатками, щоб надати вашим знімкам цікаві ефекти. Наприклад, додаток RollWorld зможе зробити з вашої фотографії мініатюру земної кулі. Скачайте програму та завантажте туди заздалегідь зроблену панораму або іншу цікаву фотографію. Експериментуйте з налаштуваннями - і ви отримаєте унікальний, фантастичний знімок.