Мел Гібсон зніме фільм про Другу світову війну

Відомий австралійський і американський режисер і актор Мел Гібсон збирається зняти фільм про Другу світову війну. Як повідомляють різні інформаційні видання, посилаючись на достовірні джерела, нова стрічка, над сценарієм якої в даний час працює Розалінд Росс, отримає назву «Destroyer (Руйнівник)».

У 2016 році стрічка «З міркувань совісті» дозволила Мелу Гібсону спокутувати гріхи минулого і тріумфально повернутися на голлівудський Олімп. До речі, її, а також багато інших фільмів з участю Гібсона можна переглянути на відео сервісі kinovkus. Біографічна драма про військового медика-пацифіста Десмонда Т. Доссе заробила в світовому прокаті більше $ 175 млн при бюджеті в $ 40 млн, увійшла в десятку кращих фільмів року за версією Американського інституту кіно, що і принесло Гібсону номінації на премії «Золотий глобус» і «Оскар». Як стало відомо, дія наступного режисерського проекту Мела може знову розвернутися до часів Другої світової війни.

За відомостями The Hollywood Reporter, Гібсон розглядає запрошення студії Hollywood Gang Productions очолити роботу над стрічкою «Руйнівник». Проект був анонсований в липні минулого року, коли керівництво каліфорнійської кінокомпанії набуло права на екранізацію роману Джона Вуковіца «Пекло з небес».

У центрі сюжету картини виявиться екіпаж знаменитого ескадреного міноносця USS Laffey. У роки Другої світової війни американський есмінець спочатку брав участь у висадці військ союзників в Нормандії, а потім був відправлений в Тихий океан. Під час Битви за Окінаву корабель зазнав масованої атаки японських камікадзе. Незважаючи на загибель 32 членів екіпажу і добрий десяток пробоїн корпусу, USS Laffey залишився на плаву і продовжив бій. Після закінчення битви «Леффі» отримав на борт п’ять Зірок за службу і заслужив прізвисько «Невразливий корабель».

Дата старту зйомок буде залежати від робочого графіка Гібсона. На даний момент Мела активно зазивають на одну з ролей в повнометражній адаптації серіалу «Людина на шість мільйонів доларів». Якщо актор погодиться на участь у цьому проекті, робота над екранізацією «Пекла з небес» навряд чи стартує раніше зими.

Якщо ж Гібсон відмовиться від запрошення знятися в «Людині на шість мільярдів доларів», зйомки картини про подвиги екіпажу есмінця «Леффі» можуть початися вже восени.