Що потрібно знати про широкоформатний друк

Широкоформатний друк є різновидом цифрового кольорового друку зображень, розміри яких перевищуються стандартні в кілька разів. Носій при цьому згорнуто в рулон і виготовляється з різного матеріалу. Застосовується широкоформатний друк в основному для зовнішньої реклами, але також і при виготовленні банерів, перетяжок, оформлення інтер'єру житлових і офісних приміщень, виставкових залів.

Звертаючись до друкарні або спеціалізоване агентство із замовленням на широкоформатний друк для зовнішньої реклами, можна замовити також розробку макету для зображення і постдрукарську обробку.

Сфера застосування широкоформатного друку

Застосовують широкоформатний друк найчастіше для створення зовнішньої реклами, а саме плакатів, перетяжок і стендів, які знаходяться в режимі 24/7 на огляді споживачів. Також широкоформатні плакати використовують для оформлення рекламних об’єктів і площ міста, які видно потенційним покупцям з великої відстані.

В даний час широкоформатний друк - це єдиний спосіб привернути увагу клієнтів до продукції конкретної компанії, не сильно при цьому її нав’язуючи. У більш дрібних масштабах застосовувати її можна при оформленні вітрин магазинів, брендування транспортних засобів, створення яскравих вивісок. Широкий же розмах використання широкоформатного друку - це установки на даху, перетяжки на дорогами або на будівлях, щити, брандмауери і тентів.

При оформленні великих площ приміщень необхідна висока якість зображення, яке відображає його реалістичність, тому друк здійснюється тільки з дозволом 720 - 2880 dpi. Завдяки такому високому рівню дозволу, інтер’єрний друк і зовнішня реклама широкого формату стали досить популярні в оформленні приміщень і будівель, мобільних стендів. Створення якісної рекламної продукції, яка досягає реалістичного фотографічного ефекту, є головною рушійною силою просування товарів і послуг на сучасному ринку.

Дозволи широкоформатного друку для створення рекламної продукції

Широкоформатний друк використовується для різних цілей має і свої особливості. Наприклад, друк для зовнішньої реклами повинен мати дозвіл 180-360 точок на дюйм, так як саме такий дозвіл підходить для банерів і плакатів, при якому не потрібно фотографічний ефект. При друку художніх матеріалів використовують дозвіл 720 dpi, так як тільки при ньому можна досягти точну передачу кольору. Дозвіл в 1440 dpi підходить для рекламної продукції такої, як стінові плакати, вітрини, панелі і постери. Інтер’єрний друк друкується на максимальному рівнем дозволі, але не більше ніж 2880 крапок на дюйм, забезпечуючи тим самим дуже високу якість передачі кольору.