NanaGram дозволить відправити поштою фото з Instagram

У Сполучених Штатах Америки впровадили технологію, що частково вирішує проблему самотності бабусь і дідусів. Новинка називається NanaGram. Вона надає можливість відправляти шановним літнім родичам роздруковані фотознімки з «Інстаграм» по звичайній пошті.

Згідно з інформацією порталу Mashable, користувач сервісу NanaGram може вибрати в одній з найпопулярніших в світі соціальних мереж профіль і фотографії, які він хотів би роздрукувати. Залишається додати тільки адресу одержувача.

В даний час програма доступна тільки для жителів США. Представники компанії не називали навіть приблизні терміни виходу на закордонні ринки. Зате, скориставшись послугою поліграфія FotoLab ви зможете отримати не тільки чудової якості фотографії різного формату, а й цілі ексклюзивні фотокниги, і оригінальну сувенірну продукцію з нанесеним фото.

До слова, задоволення, що включає роздруківку і відправку двадцяти фотознімків методом звичайної поштової доставки, обійдеться в 15 доларів. Відповідно, вартість відправки десяти фото становить 7,99 доларів. Друкуються фотографії в форматі 4 × 6.

За словами засновників сервісу Енді і Алекс Кук, вони розробили цю технологію як подарунок для свого дідуся, вік якого становить 94 роки. Він майже не виходить з дому, тому фотографії, які літня людина отримує, дозволяють йому бачити світ і, що більш важливо, як живуть його онуки.

Брати Кук кажуть, що серед літніх людей самотність є найбільш поширеною і важкою проблемою. Безумовно, фотознімки не замінять «живе» спілкування з родичами, проте «вони допоможуть посилити почуття зв’язку».

Згідно зі статистичними даними авторів новації, до травня 2018 року сервісом користуються понад тисячу осіб. Вони до цього моменту своїм близьким надіслали понад 10 000 фотознімків.

До речі, нерідко літні люди здатні дивувати світ, проявляючи свої творчі здібності. Більш того, в цьому вони дають фору просунутої молоді. Як, наприклад, бабуся з Валенсії (Іспанія).

У 87 років Конча Гарсія Заера не просто освоїла комп’ютерну програму Paint, але з її допомогою малює шедеври, кажуть ті, хто бачив роботи цієї жінки. А познайомили бабусю з комп’ютером її діти, які, мабуть, не очікували, що їй настільки це припаде до душі, що незабаром про сеньйору Заере заговорить весь світ.

У неї є власний аккаунт в «Інстаграм», де регулярно з’являються нові твори. Будь-який бажаючий може насолодитися незвичайним даром валенсійкі. У березні там було опубліковано 17 малюнків. При цьому кожен з них був оцінений від 10 000 лайків і вище.