Прості правила догляду за пластиковими вікнами ПВХ

Своєю популярністю пластикові вікна зобов'язані своїй надійності. З них не дме, їх не треба заклеювати на зиму, вони не деренчать і не пускають всередину квартири ні запахи, ні пилюку з вулиці, відсікаючи також і численні шуми великого міста.

Крім того, вони практичні. Їх не треба фарбувати кожні один - два роки, як дерев’яні, їх легко мити, і взагалі, вони здаються вічними. Все више сказане у повній мірі стосується продукції компанії kaizen, що ідеально поєднює у собі параметри доступної ціни і високої якості.

Пластикові вікна ПВХ практично не потребують будь-якого спеціального обслуговування і обладнання. Природно, існують рекомендації, дотримуючись яких можна істотно продовжити термін служби Ваших вікон.

Догляд за рамою вікна

Завдяки гладкій поверхні віконні ПВХ профілі дуже легко миються. Однак їх хімічний склад не дозволяє мити раму кислотними розчинами. Тому віконну раму рекомендується мити за допомогою звичайних знежирювальних миючих засобів, що застосовуються для миття посуду (типу Фейрі), або за допомогою спеціальних засобів, які можна придбати в магазинах. Для нанесення миючого засобу краще використовувати м’яку тканину. Після миття віконну раму необхідно протерти вологою або сухою серветкою або ганчіркою з м’якої тканини. Категорично не рекомендується використання порошкових миючих засобів, оскільки вони можуть пошкодити поверхню рами і зробити її шорсткою.

Якщо після монтажу вікон на поверхні рами залишилися деякі забруднення, наприклад, мастило або маркування вікна, то їх можна легко видалити за допомогою миючих засобів і води. Повинна бути видалена і захисна плівка з віконних профілів. Під впливом сонячного світла клейкі речовини на захисній плівці може почати розкладатися і змінити свої властивості. В результаті на профілях залишиться забруднення, що важко видалити.

Догляд за фурнітурою

Вся фурнітура вікон ПВХ виготовляється з якісних матеріалів, але, незважаючи на це, вона потребує правильного догляду. Правильний догляд за фурнітурою вікна дозволяє значно збільшити термін її служби. Для цього слід не рідше, ніж 1 раз в 2 роки змащувати всі рухомі складові частини фурнітури технічним маслом. Причому масло не повинно містити кислот і смол.

Для правильного догляду за фурнітурою вікна необхідно використовувати миючі засоби, які не руйнують захист від корозії. Тим самим ви зможете істотно продовжити термін служби фурнітури вікон.

Догляд за гумовими ущільнювачами

Гумові ущільнювачі для вікон ПВХ встановлюються по периметру стулки і рами вікна і служать для щільного прилягання вікон і для запобігання потрапляння дощу і вітру. Для виготовлення ущільнювачів для вікон використовуються сучасні матеріали, але з часом будь-який матеріал втрачає еластичність. Тому для продовження терміну експлуатації ущільнювача необхідно не рідше, ніж 2 рази на рік очищати ущільнювачі вікон ПВХ від бруду. Для цієї мети необхідно використовувати побутові засоби, що містять гліцерин або використовувати спеціальні засоби, призначені для догляду за вікнами.

Ні в якому разі не можна використовувати для очищення ущільнювача вікон розчинник! Якщо з часом ущільнювачі втратили свою еластичність або потріскалися, то їх необхідно замінити новими.

Правильний догляд за гумовими ущільнювачами вікон ПВХ продовжує їх експлуатацію без прояву дефектів не менше ніж до 5 років.

Догляд за віконною ручкою

В процесі експлуатації, при багаторазовому відкриванні та закриванні стулки вікна віконна ручка може розбовтуватися. Щоб виправити цей дефект, необхідно повернути віконну ручку в горизонтальне положення. Далі зняти декоративну планку, що знаходиться під нею, затягнути гвинти. Це дозволить знову щільно зафіксувати ручку вікна.

Увага! Не рекомендується повертати ручку вікна ПВХ в відкритому положенні. Поворот ручки вікна необхідно проводити тільки при щільно притиснутій стулці!

Дренажні отвори

Усередині вікон ПВХ може накопичуватися волога. Для виведення цієї вологи назовні в кожному вікні передбачені дренажні отвори. Їх легко побачити, якщо відкрити стулку вікна. Вони знаходяться в нижній частині рами вікна. Рекомендується періодично очищати отвори від пилу і бруду і стежити за їх станом.