Maybach презентував розкішний позашляховик з золотим оздобленням і набором для чайної церемонії

Прем'єра концепт-кара Mercedes-Maybach Ultimate Luxury викликала великий інтерес на Міжнародній автовиставці в Пекіні, що відкрилася на початку травня. У перший день до концепту не можна було підібратися навіть для того, щоб зробити хоч пару світлин. На другий день людей в павільйоні німецької марки стало менше, але більшість раз у раз намагався заглянути в салон футуристичної машини.

Мабуть, німецький автоконцерн представив світовому авторинку заявку на поєднання непоєднуваного. А саме - створення повноцінного позашляховика в кузові седана. Деякі зараз не без гордості згадають показану на днях Lada Vesta Cross або навіть повнопривідний Subaru Legacy. Однак в цих випадках мова йде саме про седани, нехай підняті або підвищеної прохідності. А Mercedes націлився на створення справжнього всюдихода, побудованого на створеній для SUV платформі МНА. Вона, зокрема, стане базовою для моделі GLS нового покоління.

Зазначена в назві концепту “абсолютна розкіш” кидається в очі з першого погляду. Велика хромована решітка радіатора виконана в стилі “китовий вус”. Вузькі світлодіодні фари і ліхтарі розділені на три секції, а заднє скло - на дві. Навпіл згортається і кришка капота - на манер раритетних моделей. Металеве обрамлення є навіть на колісних арках. Дорого виглядають і нагадують лопаті авіамотора диски. Погодьтесь така елітна машина потребує відповідного догляду, у цьому контексті хочеться порекомендувати представлену на https://avtopostavka.com.ua/avtokosmetika/dlya-kuzova якісну автокосметику для кузова.

Але особливо розкішним концепт вийшов всередині. Тут використані натуральна біла шкіра з прострочкою, ебенове дерево і справжнє золото. А ще - вбудоване куди тільки можна, світлодіодне підсвічування, характер якого буде міняти самонавчаюча мультимедійна система MBUX нового покоління. Вона, до речі, вже не концепт, а отримує застосування в нових Mercedes.

Через весь салон тягнеться потужна центральна тунель, яка ділиться на кілька секцій. У представленому в Китаї прототипі в задній частині цієї надбудови розташовувався невеликий бар - для проведення чайних церемоній. “Тест-драйв” цієї системи, на жаль, на виставці не проводили. В інших країнах, судячи з усього, пасажирам запропонують інші напої.

Всі чотири крісла в машині мультиконтурні, при цьому для управління режимами масажу використовуються сенсорні покажчики на дверях.

У Daimler планують, що вже в 2020 році концепт знайде своїх покупців, в тому числі, серед китайських багатіїв. І є повне відчуття, що серійний Mercedes-Maybach GLS багато в чому повторить концептуальну версію, отримавши традиційні дзеркала бокового виду і позбувшись від зайвої посуду. Втім, без чаювання важливі пасажири на задньому ряду можуть і занудьгувати. У них немає, наприклад, власних медіасистем або будь-яких гаджетів. Іншими словами, німцям ще є над чим попрацювати. Або придивитися до досвіду спорідненої компанії BAIC, яка викотила на стенд навпроти “мерседесовского” концепт зі схожим тунелем через весь салон. Тільки в китайській машині начинка переміщається всередині - і близько пасажирів з’являється то клавіатура для величезного планшета, то інша, не зовсім очевидна опція.

Також викликає сумнів, що до конвеєра дійде система з чотирьох електромоторів загальною віддачею в 750 к.с. У кулуарах Пекінської автовиставки пройшла інформація, що під капот в результаті поставлять бітурбірованний V8 об’ємом 4 літри, здатний розігнати майже 500 “коней”. Багато що, однак, залежить від того, як скоро настільки потужні електричні силові установки перестануть бути атрибутом одних лише концепт-карів. І справа тут не в їхній дорожнечі: багато потенційних клієнтів Mercedes-Maybach можуть дозволити собі і не таку абсолютну розкіш.