Мікропозики онлайн: рішення проблем чи «боргова яма»?

З появою мікрофінансових організацій (МФО) життя багатьох людей стала простішим. На просторах інтернету безліч компаній, що пропонують взяти позику онлайн, а терміново отримати необхідну суму грошових коштів на сайтах цих організацій досить просто. Однак, перш ніж заповнювати заявку на мікропозику, слід зважити всі «за» і «проти» звернення до МФО.

Основні переваги онлайн позик

При зверненні в МФО немає необхідності в зборі різних довідок і документів. Для отримання грошей досить мати доступ до інтернету, електронну пошту, телефон і паспорт. Розгляд заявки на кредит в банку займає тривалий час. У мікрофінансових компаніях дані, зазначені в анкеті, перевіряються автоматизованою системою без участі фахівців. Рішення про видачу грошових коштів або відмову приймається практично миттєво.

У МФО не перевіряють кредитну історію позичальника. Отримати мікропозику можна навіть з існуючими простроченням за попередніми позиками. Місце роботи людини не впливає на отримання необхідної суми. Гроші видаються студентам, безробітним і домогосподаркам. Немає необхідності витрачати сили і час на поїздки в компанію. Заповнення анкети, оформлення заявки і підпис документів здійснюються онлайн.


Способи погашення мікропозик і різні акції

На сайтах МФО запропоновано велику кількість способів отримання і погашення мікропозики онлайн: пластикова карта, банківський рахунок, електронні гаманці, платіжні системи. Окрім того, взяти кредит готівкою через сайт https://creditop.com.ua/kredit-nalichnimi/ можна цілодобово, у вихідні дні та свята.

Заявка обробляється миттєво, грошові кошти надходять в короткий термін. Багато компаній пропонують оформити першу позику без відсотків, інші знижують процентну ставку при наступному зверненні. Деякі МФО проводять різні акції, діють бонусні програми для постійних клієнтів.

Основні «мінуси» звернення до МФО

Головний недолік мікропозик - це досить висока процентна ставка. При зверненні в банк сума за користування кредитом набагато менша. Також слід пам’ятати, що МФО видають невелику суму грошових коштів на короткий термін. Для отримання великої позики на тривалий час під низький відсоток найкраще звернутися в банк.

Однак не варто забувати про те, що банки зажадають від позичальника безліч документів і до цього потрібно бути готовим. Найголовніше при укладанні договору з МФО - уважно ознайомитися з усіма пунктами договору і тільки після цього підтверджувати отримання мікрокредиту.