Swidget - модульна розетка для «розумного будинку»

Нещодавно на популярному сервісі колективного інвестування Kickstarter компанія Swidget представила нову розетку для «розумного будинку», яка може розбиратися на модулі і міняти призначення - від регулювання світла до USB-зарядки або Wi-Fi-роутера, пише видання The Verge.

Варто зазначити, що подібні розетки і вимикачі - прекрасний спосіб перетворити звичайну квартиру в «розумний будинок», не роблячи ремонт і не вкладаючи великих коштів. По суті, кожен може встановити собі таку розетку своїми руками і керувати освітленням через смартфон, перебуваючи в сусідній кімнаті або взагалі на роботі.

Однак зазвичай розетки прив’язані до певної функції або продукту, а це означає, що як тільки вони втратять актуальність або вам захочеться використовувати їх по-іншому, доведеться міняти і самі розетки. Не така вже серйозна проблема, але в Swidget вирішили, що можна вирішити і її.

Модульна настройка Swidget - це зовні продумана і проста ідея, яка робить «розумні» розетки багатофункціональними. Swidget складається з двох компонентів: самої розетки і змінних модулів-блоків, якими можна керувати за допомогою спеціального додатку. Також компанія планує зробити його сумісним з Google Home, Nest, IFTTT і Stringify.

Теоретично, в розетку можна вставити камеру для спостереження за домашньою твариною, поки ви у від’їзді або електронний освіжувач повітря. Правда, поки в комплект розетки входить лише модуль Wi-Fi, який дозволяє контролювати енергоспоживання розетки. Взагалі-то, зараз у Swigdet взагалі немає ніяких модулів, але розробники обіцяють, що все буде, як тільки вони залучать достатню кількість кількість коштів для фінансування. Зокрема, вони обіцяють розпочати з модулів USB, нічного й аварійного світла.

А тим часом компанія Sevenhugs розробила свій пристрій для управління розумним будинком, який переключається з предмета на предмет одним наведенням. Пульт підтримує понад 25 тисяч розумних пристроїв.

Для того, щоб включити світло або телевізор в «розумному» будинку, тепер не потрібно вручну перемикати режим на окремому пульті управління. Досить просто навести універсальний розумний пульт від Sevenhugs на потрібний пристрій, і він автоматично розпізнає його і запропонує користувачеві відповідну панель управління.

Сам пульт виглядає гранично мінімалістично і являє собою овальний тачскрін-інтерфейс, який повністю поміщається в долоні. Крім управління розумними предметами, на зразок колонок Amazon Echo або Google Home, пульт Smart Remote здатний також показати прогноз погоди, якщо навести його на вікно, і навіть викликати таксі - якщо навести його на двері.

Выключатели и розетки werkel по праву считаются эталоном безупречного качества, функциональности и изысканной эстетики. А приобрести их по лучшей стоимости можно на сайте werkel.pro