Торт Цифра як кондитерський тренд 2018 року

Кондитерська мистецтво - одна з небагатьох сфер, здатних принести задоволення за допомогою смакового, ароматичного і візуального сприйняття одночасно. І тут, як і в інших таких сферах, існують свої модні тренди: дивні - як у випадку з тістечком у вигляді краплі води. Часом шокуючі - тут можна згадати гучні свого часу "шлюборозлучні" торти. Лаконічно-дизайнерські, як продемонстровані раніше десерти від Vera Wang і французької мережі кондитерських Laduree.

торти на замовлення Львів

А нещодавно отримав значну популярність креативний Торт Цифра. Виготовляється у вигляді цифр - вказують вік іменинника як символ, дозволяючи обходитися без великої кількості свічок. Або букв: ініціалів або короткого імені винуватця торжества.

Актуальність таким тортам надали роботи молодого ізраїльського кондитера Аді Клінгхофер (Adi Klinghofer). Викладені в Інстаграмм, знімки її тортів залучили величезний інтерес відвідувачів аккаунта - завдяки чому кількість передплатників Аді швидко перевищила сто тисяч. А торт Цифра увійшов в число найбільш затребуваних серед зарубіжних і вітчизняних кондитерів.

Серед головних особливостей тортів у вигляді цифр, букв або коротких слів у виконанні Аді Клінгхофер стала чіткість форм - символи легко розпізнаються. Ошатність: десерти в більшості своїй виглядають яскраво і святково. І різноманіття варіантів оформлення за смаком замовників: від яскравих, світлих і ніжно-кремових - до похмуро-темних, де солодощі і крем для оформлення бісквітної основи виготовлені із застосуванням чорного харчового барвника або активованого вугілля.

Конструкція торта у вигляді цифр або букв одночасно проста і цікава. Кожен символ складається з двох коржів потрібної форми, поміщених один на одного з прошарком з викладених через кондитерський мішок “крапель” крему.

Зверху вони покриваються точно так же. І прикрашаються за смаком замовника і кондитера: кольоровими безе, мигдальними макарунами, міні-маршмеллоу, дрібними цукерками, кондитерської посипкою, карамелевими намистинами. Фігурні скибочки свіжих фруктів, ягід - і навіть бутончікі живих квітів, тут також можуть бути використані. Практично все перераховане вище Аді і вказує в складі своїх тортиків в Інстаграмм. Інтригуючи передплатників хіба що складом коржів у вигляді цифр або букв: який вона лаконічно визначає як “бісквіт” - при тому, що традиційним бісквітом на основі збитих білків вони точно не виглядають.

Втім, кондитери різних країн швидко знайшли вихід - і поділилися зі своїми передплатниками на Ютубі і в соцмережах варіантами виготовлення тортів з цифр або букв.