Поради щодо вибору змішувача

Змішувач давно перетворився з банального сантехнічного пристосування в елемент дизайну кухні та ванної кімнати. Однак зі збільшенням асортименту розширюється і спектр питань в стилі «Потрібно купити змішувач: що вибрати?».

Який надійний?

Змішувачі бувають різні. Кожен тип призначений для певних цілей: є змішувачі для використання в громадських закладах, і для приватного будинку - для кухні, біде, ванної, душа. А якщо ви вже визначилися з вибором, і шукаєте майтра для його встановлення, зверніться в компанію KRONOS, пропоновані нею ціни на сантехнічні роботи вас приємно здивують!

Якщо змішувач призначений для частого використання, то він буде коштувати дорого, так як термін експлуатації закладений досить довгий. Також він, як правило, виготовлений з міцнішого матеріалу. Побутові змішувачі зазвичай коштують дешевше, і термін їх експлуатації невеликий.

Найнадійнішими і довговічними вважаються змішувачі з латуні. Цей сплав стійкий до корозії, перепаду температур, різних зовнішніх впливів. У гонитві за зниженням ціни деякі китайські виробники «грішать» використанням порошкових матеріалів.

Визначити матеріал можна за вагою: солідна вага підтверджує добротність виробу. Не випадково, щоб перевірити якість змішувача на місці, рекомендують зважити його в руці - латунний змішувач повинен бути важким.

Також зверніть увагу на покриття виробу: воно повинно бути однорідним за кольором, без подряпин і інших дефектів. Всі рухомі елементи повинні «ходити» плавно і беззвучно, не вимагаючи зайвих зусиль.

Види змішувачів

Є три основні види змішувачів - одноважільні, двохвентильні і термостати. Одноважільні - найпростіші. Коштують від 150 гривень. Їх переваги - зручність використання і безшумність. На деякі моделі встановлюють фіксатор, який дозволяє економити воду. Встановивши його в одному положенні, отримуєте 50% подачі води. В іншому - 100%. Але навіть якщо фіксатора немає - регулювати температуру і тиск води з одноважільним змішувачем простіше.

Двохвентильні змішувачі не такі зручні, як одноважелі, але зате вони справжня знахідка для естетів. Химерні форми вентилів - результат роботи дизайнерів. Але звертати увагу слід не тільки на фасад. Вони в свою чергу діляться на два підвиди: з керамічними дисками і гумовими прокладками в якості ущільнювача. На гумовому на відміну від керамічного не скупчується осад, і змішувач прослужить довше. Якщо у вас жорстка вода краще вибрати саме такий.

Також є різниця в зручності використання: кран бокс з керамічними дисками має кут обороту 90 і 180 градусів, а кран бокс з гумовими прокладками вимагає обороту 360 градусів.

Третій вид - термостати. Це змішувачі нового покоління. Хоча коштують вони від 2000 гривень, втім ціна виправдана. Одна з переваг термостата в тому, що він постійно підтримує обрану вами температуру незалежно від зміни тиску в системі водопостачання. Оптимальну саме для вас температуру прилад запам’ятає, а значить встановлювати її кожен раз при використанні змішувача не доведеться.

У конструкції термостата є спеціальний запобіжник. Він обмежить температуру гарячої до тридцяти восьми градусів, щоб ви не обпеклися. Він же не допустить і занадто холодної води, якщо несподівано пропаде гаряче водопостачання.


Проблема з запчастинами

Полагодити можна все. Але проблема в іншому. В Україну привозять імпортне обладнання, а запасних частин до нього, як правило, немає. У дорогого сантехнічного обладнання великий термін експлуатації. Воно розраховане на 15 років безаварійного використання. Ніхто не буде привозити сюди запчастини, якщо зламався один такий змішувач. Набагато простіше замінити його іншим. Все залежить від виду поломки. Якщо у виробу лопнув корпус, то доведеться міняти на новий. Якщо ж вийшла з ладу ущільнювальна гумка, то, звичайно, такий змішувач можна відремонтувати.