Facebook навчить американських безробітних цифровий грамотності

Facebook планує в 2018-м провести в 30 американських містах навчальні тренінги з просування в соціальних мережах, інтернет-безпеки та пошуку роботи, повідомляє видання Tech Crunch.

У програму Facebook Community Boost засновник компанії Марк Цукерберг готовий вкласти десятки мільйонів доларів. Ключова ідея - навчити цифровій грамотності широке коло людей: безробітних, підприємців, великих бізнесменів.

Більшість програм, природно, пов’язані безпосередньо з мережею Цукерберга. Так, комерсантів навчатимуть просувати бізнес за допомогою Facebook, нових користувачів - створювати групи в соцмережі, а претендентів вакансій - правильно вести власні сторінки, щоб краще виглядати в очах потенційних роботодавців. При цьому в компанії заперечують корисливі мотиви курсу: програма нібито спрямована на складання ідеального резюме і допомоги для майбутнього співбесіди. До речі, по посиланню https://www.nchelny.city/catalog/17/subcat/237 можна записатися на ефективні тренінги, семінари, майстер-класи.

Щодо нового проекту Цукерберг написав, що пишається 70 мільйонами компаній, які користуються Facebook для зв’язку з клієнтами. Нове завдання - навчити кожного бажаючого будувати бізнес з нуля, шукати роботу і можливості для розвитку. В процесі буде відбуватися об’єднання людей і зміцнення зв’язків у спільнотах.

Це не перша благодійна інвестиція інтернет-гіганта. Раніше він вже вкладав мільярд на підтримку малого бізнесу за програмою Boost Your Business, що стосується менеджменту в соцмережах, і систему дистанційного навчання Blueprint. У першій програмі брало участь понад 60 тисяч компаній.

У пресі не раз з’являлася інформація, що масштабні тури засновника Facebook по країні, в ході яких Цукерберг зустрічається з працівниками заводів, персоналом лікарень, з ув’язненими в тюрмах і звичайними громадянами є грунтом для його майбутньої кар’єри політика. Однак сам глава компанії називає це чутками і запевняє, що не планує в майбутньому боротися за виборну посаду.