Loomo - робот-гіроскутер, здатний стати особистим помічником людини

Компанія Segway поєднала гідроскутер зі штучним інтелектом, і створила багатофункціонального помічника Loomo, який здатний постійно знаходиться поруч зі своїм власником.

За допомогою нового пристрою можна переміщатися по місту, перевозити вантаж і роботу можна давати завдання. Також він вміє фотографувати і знімати відеоролики. Даний проект був запущений на Indiegogo, суму, яка була необхідна для запуску проекту і становила $ 312 000, компанія зібрала всього за два дні. Ціна попереднього замовлення робота-гідроскутера становила 1299 доларів.

Варто відзначити, що Loomo є цікавою і привабливою розробкою. Його творці кажуть, що він буде корисний не тільки як особистий пристрій, здатний виконувати різні завдання. Робот може бути корисний і в комерційних цілях, наприклад, він може розвозити посилки, роздавати флаєри та багато іншого.

Двоколісний транспортер здатний бачити і чути свого власника. З цим приладом особиста мобільність поєднується з передовими технологіями, він може поліпшити, зробити більш комфортним життя людей. Робот наділений можливістю ідентифікувати свого власника, а при пересуванні може уникати перешкод.

На відміну від інших сегвеїв, пристрій має більш простору платформу для постановки ніг або малогабаритного вантажу, а також більш широкі і стійкі шини, що дозволяють йому рухатися по нерівних поверхнях.

Найцікавіша функція Loomo - режим “переслідування”, коли апарат невпинно їде за господарем і по команді знімає фотографії та відео. Щоб його активувати, потрібно перевернути встановлений по центру робота тачскрін на 90 °.

Акумулятора Loomo вистачить на поїздку протяжністю 35 кілометрів. Повністю батарея заряджається за три години, відзначає видання Business Insider.

Крім того користувач, наприклад, може приїхати в магазин як на звичайному гіроскутере, після чого робот “носій” допоможе йому доставити покупки до будинку. Управляти Loomo можна і дистанційно за допомогою мобільного додатку. Щоб використовувати скутер в ролі робота телеприсутності, користувач може вивести своє обличчя на екран і розмовляти з іншими людьми за допомогою вбудованого динаміка.

Працює Loomo на модифікованій версії Android, яка дозволяє розробникам створювати власні додатки під пристрій Segway і розширювати його функції. За розпізнавання людей і сцен в режимі реального часу відповідає 3D-камера Intel RealSense з сенсором глибини, інші датчики дозволяють “розумному” скутеру об’їжджати перешкоди.

В інтернет-магазині https://giroskuter.net.ua представлено широкий вибір якісних гіроскутерів, гіробордів, сігвеїв, моноколес, електросамокатів, електровелосипедів, а також комплектуючих до них. Увага, тільки зараз моделі Smart Balance пропонуються по акційним цінам з суттєвими знижками!