Що таке радонові ванни і наскільки вони корисні для здоров’я?

Природа створила чимало природних засобів для лікування різних захворювань і станів, що в даний час з успіхом використовується вітчизняної і зарубіжної медициною. Лікування за допомогою радонових вод не можна назвати новим інноваційним методом, але він є надзвичайно ефективним і з успіхом застосовується вже понад 100 років.

Радон є радіоактивний хімічний елемент, який відноситься до категорії інертних газів, він є одним з найбільш рідкісних хімічних елементів на Землі. Природним шляхом радонові води утворюються за допомогою проходження мас підземних вод через пласти порід з високим вмістом урану і радію.

Радонові води є ефективним лікувальним засобом, який застосовується з метою терапії та профілактики багатьох досить серйозних порушень функцій організму.

Вони використовуються у вигляді ванн, теплих душів і для зрошення покривів тіла. Ці процедури дозволяють найбільш ефективно проникати часткам радону в пори шкіри, потім вони потрапляють в загальний кровотік і вже безпосередньо впливають на проблемні ділянки в організмі. Це призводить не тільки до загального поліпшення стану і самопочуття людини, а й до приголомшливих результатів в боротьбі з багатьма хворобами.

Під час прийому мінеральних ванн на шкірний покрив поступово відкладається радоновий незмивний наліт, який після надання лікувальної дії в міру напіврозпаду буде виводитися з організму через легені.

Незважаючи на те, що самі по собі ванни здаються цілком нешкідливими, перед початком курсу лікування рекомендується все-таки здати всі необхідні аналізи, так як можуть виявитися серйозних проблеми, які стануть на заваді використанню даного методу лікування.

Використання радонових ванн при наявності протипоказань може серйозно зашкодити організму.

Показання та протипоказання до відвідування радонових ванн

Радонові ванни представляють собою м’який протизапальний і знеболюючий засіб, який також нормалізує рівень артеріального тиску і нервову діяльність.

Вони також дозволяють зняти судинні спазми, зміцнити мускулатуру, запустити регенеративні процеси в усьому тілі. Ця процедура може призначатися і в профілактичних цілях навіть при відсутності будь-яких скарг у пацієнта.

Крім класичного методу лікування, можуть також рекомендуватися сухоповітряні радонові ванни, наприклад, у випадках серйозних розладів серцево-судинної системи.

Мінеральні ванни з радоном часто рекомендуються пацієнтам з порушеним обміном речовин і ендокринними патологіями, наприклад, при ожирінні, цукровому діабеті, надлишку йоду в організмі.

Таке лікування допоможе також і тим, хто страждає від захворювань опорно-рухової системи, наприклад, від артритів, миозитов, бурситів. Корисні будуть радонові ванни і при наявності проблем з нервовою системою, травмах спинного мозку, радикуліті, вегето-судинної дистонії.

Протипоказанням для застосування радонових ванн повинна стати вагітність, променева хвороба в будь-яких її проявах, лихоманка, захворювання крові, наявність злоякісних новоутворень.

На сайті sanatorii-karpat.com/ua/sanatorii-profspilka-hmeln ви знайдете детальну інформацію про санаторій “Хмільник”, особливості і переваги лікувальні процедури, які використовують там, послуги, інфраструктуру, вартість перебування.