Концепт Volkswagen Golf GTI TCR представлений як найшвидший автомобіль у історії марки

До кінця поточного року німецький виробник Volkswagen готовий представити нову версію Golf GTI найшвидшого, який існував коли-небудь в історії бренду. Можливо, це буде не найпотужніший Golf GTI, але однозначно найшвидший.

Букви TCR в назві моделі говорять про її «гоночні» корені, які орієнтовані виключно на трек, хоча насправді це дорожній хетчбек. Концепт Volkswagen Golf GTI TCR дебютував вчора, 10 травня, в Wörthersee і фахівці вважають, що модель буде виглядати практично однаково як зовні, так і всередині.

Volkswagen встановлює стандартний обмежувач максимальної швидкості, запрограмований на 250 км / год. Якщо ви хочете водити свій Golf GTI TCR з цією швидкістю на гоночній трасі або на автобані, де все ще є необмежені ділянки, VW буде більш ніж щасливий, позбутися від обмежувача. Без електронного верхнього обмежувача швидкості на місці автомобіль досягне вражаючих 264 км / год, щоб зробити його найшвидшим Golf GTI в історії бренду. І це навіть швидшим, ніж більш потужні Clubsport S, максимальна швидкість яких досягає 260 км / год.

В основі нового VW Golf GTI TCR - той же самий 2,0-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом, вбудований в усі інші версії моделі GTI Golf. Для цього нового додатка була передбачена потужність 286 кінських сил і 370 Нм крутного моменту від 1600 об / хв. А якщо вас цікавить якісний ремонт турбин  Volkswagen, Skoda, Seat, Ford, Audi, і інших марок авто, вигідні пропозиції ви найдете на сайті yturbo.com.ua.

До речі, буквально минулого тижня у вищому керівництві концерну Volkswagen відбулися перестановки: у відставку пішов голова правління Маттіас Мюллер, а на його місце прийшов Херберт Дисс. Перше, що вирішив зробити новий керівник - змінити логотип концерну.

Новий логотип стане частиною стратегії марки Volkswagen по агресивному просуванню на ринок електромобілів. Представники концерну говорять, що нинішній логотип «занадто німецький» і сама марка розгубила всю емоційну привабливість, яку мала. Також новий логотип повинен допомогти концерну ще більше дистанціюватися від Дізельгейта.

Останній раз Volkswagen змінював логотип в 2012 році, тобто шість років тому. Але то були «косметичні» зміни, у порівнянні з емблемою зразка 2000 року логотип просто став об’ємнішим. Фактично ж сама структура логотипу, його основні риси не змінювалися з 1948 року, коли він перетворився в стилізоване поєднання букв VW в єдиній літері.