Переваги і недоліки утеплення пінополіуретаном

Про пінополіуретан, інакше кажучи ППУ, чули сьогодні не тільки будівельники-професіонали. Мабуть, кожен, хто замислювався про утеплення власного житла, розглядав цей матеріал як один з оптимальних варіантів. Адже він не тільки ефективний, а й вельми зручний при монтажі - його досить просто напилити на потрібне місце. А довгий термін служби і відмінна якість ППУ вже зробили його своєрідним еталоном серед утеплювачів.

Якщо потрібна надійна і не надто затратна теплоізоляція овочесховищ, і аналогічних об’єктів, на сайті https://termoservis.com.ua/uteplenie-ovoshhehranilishha ви дізнаєтесь про особливості і переваги застосування компанією Термо Сервіс технології напилення пінополіуретаном.

Відразу відзначимо, що пропонується пінополіуретан двох видів: в пінному і твердому стані. Останній переважно використовується у виробництві меблів. Пінний поліуретан відмінно підходить і широко використовується для утеплення конструктивних елементів будівель і споруд різного призначення, в тому числі і житлового.

Формується він при змішуванні під високим тиском поліолу і ціоната. Наноситися може методом заповнення або напилення.

Основні переваги

Серед достоїнств пінополіуретанової теплоізоляції, яка виправдовує високі фінансові витрати утеплення цегляного або дерев’яного будинку можна відзначити наступні:

- Невелика вага. Маса кубічного метру ППУ, приблизно 50 кг, завдяки чому на несучі конструктивні елементи практично не буде чинитися навантаження, це особливо вигідно, якщо планується здійснювати утеплення покрівлі.

- Простота проведення робіт. За умови, що утеплення пінополіуретаном виконуватися буде із застосуванням спеціального обладнання на реалізацію поставлених завдань, потрібно трохи часу і сил.

- Висока ефективність. За умови, що нанесення ППУ виконуватися буде з урахуванням вимог і технологій, він гарантовано прослужить більше 45 років без втрати первинних якостей і характеристик.

- Універсальність. Використовувати ППУ можна для утеплення будь-яких поверхонь щодо матеріалу виготовлення, форми і розміру.

- Паро- і влагонепроникність. Після того, як нанесений шар висохне, на його поверхні будуть відсутні мікротріщини і стики, в які змогла б проникати волога. Відзначимо, що цей матеріал, навіть якщо його занурити на тривалий час в воду не почне її вбирати.

- Довговічність. Пінополіуретан хімічно стійкий витратний матеріал, досить міцний, не всідається в процесі експлуатації, не схильний до впливу мікроорганізмів.

Недоліки використання пінополіуретану в якості утеплювача для дому

Якщо при застосуванні матеріалу будуть порушені технологічні процеси, це відіб’ється на експлуатаційних характеристиках нанесеного шару. Тому перш ніж почати реалізацію поставлених завдань мало вивчити тільки технологію нанесення і переваги матеріалу, необхідно також уважно вивчити і іншу сторону, а саме недоліки ППУ.

- Низька стійкість до ультрафіолету, який при прямому попаданні на матеріал здатний повністю його зруйнувати. Тому відразу після проведення робіт нанесений шар ППУ повинен бути захований під оздоблювальним матеріалом;

- Низька паропроникність. Цей недолік істотно знижує рівень комфорту в будинку, якщо буде відсутня нормальна вентиляція, то стіни почнуть сиріти та на них може почати з’являтися пліснява;

- Необхідність використання спеціального обладнання, яке коштує дорого. Крім цього сам процес не відрізняється простотою, і виконати його без допомоги досвідчених фахівців досить складно.

Тому якщо ви вирішили утеплити свій будинок пінополіуретаном, не економте відразу звертайтеся до професіоналів, який гарантовано все зроблять правильно, якісно і з урахуванням всіх сучасних вимог і технологій.