Потрійна камера смартфона стане трендом 2019 року

Компанія Apple, колись генератор інновацій №1 в світі мобільних пристроїв, схоже, перетворилася в фірму, що копіює ідеї у інших. Варто китайській Huawei показати перший в світі смартфон з потрійною камерою P20 Pro, як Apple тут же вхопилася за це ноу-хау і намірилася випустити iPhone з такою ж кількістю камер на тильній панелі. Зацікавилися цією ідеєю і інші виробники мобільних гаджетів, а експерти кажуть, що потрійна камера буде хітом наступного року.

Айфон з потрійною основною камерою офіційно майже підтверджений, але в поточному році його чекати не варто - його випустять лише в 2019 і представлять як щось нове, чого раніше ніколи не було. А кому потрібен вже зараз хороший смартфон по привабливій вартості, хочеться порадити торгівельний майданчик ТАСМАРКЕТ, детальніше про цей сервіс дізнайтесь на сайті tasmarket.com.ua.

Отже, потрійна камера в iPhone 2019 роки отримає як мінімум один датчик на 12 Мп з особливою оптикою з шести лінз. Параметри другого модуля не повідомляються, а третій зможе похвалитися триразовим зумом, причому оптичним.

В цілому у камери буде аж п’ятикратне гібридне наближення, що позитивно позначиться на якості зйомки на великих дистанціях. Характеристики iPhone 2019 не розкриваються, а в цьому році нас чекає відразу чотири яблучних смартфона: на початку літа на WWDC 2018 Apple покаже iPhone SE 2, а у вересні на світ вийдуть три нових iPhone X з екранами на 5,8, 6,1 і 6,5 дюйма, притому останній отримає екран IPS і вельми привабливий цінник.

До речі, iPhone X став найбільш продаваним смартфоном за підсумками першого кварталу цього року. Про це повідомляє агентство Strategy Analytics в дослідницькому звіті за означений період.

За інформацією аналітичної компанії, з січня по березень цього року було продано 345 мільйонів смартфонів по всьому світу. Apple продала 16 мільйонів iPhone X - це 4,6% від загальної кількості продажів, і це найвищий показник.

На другому і третьому місці iPhone 8 і 8 Plus відповідно. В означений період було продано 12,5 мільйона iPhone 8 і 8,3 мільйона iPhone 8 Plus. На четвертій позиції опинився iPhone 7 з показником 5,6 мільйона проданих смартфонів.

Android-смартфони змогли посісти тільки п’яте і шосте місце. За даними аналітиків, найпопулярнішими Android-девайсами стали Xiaomi Redmi 5A і Samsung Galaxy S9 Plus.