Блок-хаус і вагонка: особливості, і тонкощі вибору матеріалу

Блок-хаус і вагонка - одні з найпопулярніших пиломатеріалів для обробки житлових, офісних і інших приміщень. Їх вибирають за легкість монтажу, доступну ціну і якісні характеристики. Однак питання: що ж вибрати - блок-хаус чи вагонку - залишається актуальним. Які відмінності між цими видами, який дешевший, і якісніший? Розбираємося в тонкощах вибору.

Переваги блок-хауса і вагонки

І блок-хаус, і вагонку об’єднує одна спільна риса - це матеріал, з якого вони виготовлені, а саме натуральне дерево. Саме деревина забезпечує ряд незаперечних переваг:

- 100% -а екологічність.

- відмінний естетичний зовнішній вигляд.

- міцність і довговічність - матеріал прослужить до 100 років при правильному догляді.

- сприятливий вплив на мікроклімат.

- простота монтажу.

- високий рівень тепло- і шумоізоляції.

- доступні ціни.

Відмінності блок-хауса і вагонки

Зовнішній вигляд. Це, мабуть, найважливіша відмінність блок-хауса і вагонки. Профіль блок-хауса має одну опуклу сторону, що при монтажі створює ефект будинку, побудованого з цільної колоди.

Профіль вагонки є дошкою прямокутної форми з трапецієподібним перерізом - це стандарт. Якщо ж говорити про інші види вагонки, то існують ще вагонка штиль (закруглені кути профілю дають більш плавний перехід), европрофіль (при обшивці з’являється малюнок), євровагонка (більш глибоке пазово-гребневе зчленування утворює при монтажі помітні проміжки на стиках), американка ( має скошений профіль, за рахунок чого виходить ефект монтажу внахлест).

Розмір. Блок-хаус має великі розміри, на відміну від вагонки. Товщина профілю коливається в межах 18-40 мм, ширина - 88-165 мм, довжина - 2,1-6 м. Габарити стандартної вагонки: товщина - 12,5-16 мм, ширина - 88-112 мм, довжина - 1-3 м.

Несуча здатність. Блок-хаус має великі розміри і відповідно може витримати велике навантаження. Саме тому блок-хаус менше схильний до розтріскування і деформації на стиках.

Експлуатація. За опуклою поверхнею блок-хауса доглядати дещо складніше. А за рахунок більшої площі матеріалу буде потрібно більшу кількість коштів для обробки і захисту деревини.

Вартість. Ціни на вагонку трохи нижчі, ніж на блок-хаус.

На сайті http://pilomaterialy.in.ua/shop/blok-xaus/ ви зможете вигідно замовити сосновий блок-хаус, а також інші якісні пиломатеріали для будівництва і оздоблення будинків.