Тонкощі вибору водостічної системи для дому

Стильний фасад, надійні бічні конструкції, якісний фундамент - при постійному впливі вологи вони руйнуються і втрачають свій естетичний вигляд. Установка водостічної системи - не розкіш, а необхідність.

Водостічна система захищає будинок від впливу вологи, відводячи талу та дощову воду на безпечну відстань. Але це не єдина її функція. Стильний і елегантний водостік, що гармонійно поєднується з фасадом і покрівлею ставить фінальний акцент в дизайні екстер’єру. Традиційні кольори водостоку мають строгу класичну спрямованість - це коричневі або білі.

Правильний вибір водостоку - найважливіша умова його тривалої і ефективної служби, тому фахівці рекомендують враховувати умови експлуатації, матеріал, з якого виготовлена ​​покрівля, і сполучуваність із загальним виглядом будинку. На ринку будівельних матеріалів представлені різні види відсотків - пластикові, сталеві та з кольорових металів.

Пластик: недорого, але якісно

Невисока вартість пластикових водовідводів поєднується з чудовими експлуатаційними характеристиками. Безшумна течія води, стійкість до корозії і різких перепадів температури - пластикові водовідводи відрізняються функціональністю і простотою установки. І якщо ви бажаєте придбати якісний пластиковий водосток в Києві, ознайомтесь з вигідними пропозиціями від компанії «Строймет».

Металеві водовідводи: вигідне співвідношення якості і ціни

Відмінні експлуатаційні характеристики, практичність, якісне полімерне покриття, демократична вартість - металеві водовідводи виготовляють з оцинкованої сталі і мають підвищену міцність і морозостійкість. Завдяки полімерному покриттю, водостік надійно захищений від корозії.

Мідні водовідводи: водостоки преміум-класу

Виготовлений з міді водостік прослужить максимально довго і відрізняється особливою надійністю. Поверхня труб покрита оксидною плівкою, яка захищає конструкцію від негативного впливу металу. Єдиний недолік водостоку з міді - висока ціна.

Як вибирати водостік?

Зверніть увагу, з чого виготовлена ​​дах - при виборі водостічної системи це має принципове значення. Покрівля з металочерепиці добре поєднується з оцинкованим металевим водовідведенням, покритим полімером. Всі елементи водостоку виготовлені з одного матеріалу і стійкі до корозії. Зазвичай через різкі температурні перепади водовідведення може змінити розміри, але металева конструкція є більш міцною, а різноманітна колірна гамма дозволяє вибрати оптимальний варіант для будь-якої покрівлі.

Пластиковий водостік ідеально підходить для покрівлі, виготовленої з гнучкої черепиці. Невисока вартість, особливо в порівнянні з металевим аналогом, в цьому водостоку поєднується з гідними експлуатаційними характеристиками. Серед них - стійкість до особливостей клімату, міцність і ніякої корозії. Але є і недолік - при агресивному температурному режимі можлива деформація водостоку, однак грамотний монтаж і спеціально розроблена компенсаційна система дозволяють легко і просто вирішити цю проблему.

Що потрібно знати, вибираючи водостік?

Водостічна система повинна відповідати даху по багатьом параметрам, тому знати розмір жолоба та водовідвідної труби необхідно. Тільки в цьому випадку Вашому будинку будуть не страшні навіть тропічні зливи. Важливо врахувати, що однією труби вистачає приблизно на 10 м.п. ската. Скат перевищує фактичне значення? Вам знадобиться водостік з перетином більшого діаметра - так Ви будете впевнені в абсолютному захисту від вологи.

Навіть найякісніший або недорогий за вартістю водостік потребує дбайливого догляду. Двічі на рік необхідно приводити його в порядок, очищаючи труби і жолоби від нагромадилося сміття - різних гілок і листя. Інакше Ваша водостічна система засмітитися і не зможе функціонувати в повному обсязі.