Як правильно вчити англійську мову?

"Я вивчав англійську років 7-10 у школі, а потім ще і в універі. Але мови так і не навчився." Такий звичайний амнемез, який демонструють бажаючі серйозно займатись вивченням іноземної мови. Ще варіант: "Вчуся в університеті, збираюся вчитися/працювати в іншій країні. Але знань явно не вистачає, щоб вільно говорити."

Бажаєте швидко і досконало вивчити англійську мову? Записуйтесь на курси Aloha PRO, саме тут використовують найпередовіші і найефективніші методики викладання, засновані на принципах андрагогіки.

Підстава для цього наступна: досягнувши певного рівня володіння мовою, прогрес студента в’язне в трясовині. Зазвичай цей рівень - близько Intermediete - приблизно той, з яким ви закінчуєте навчання в школі чи університеті за умови, що не “клеїли дурня”.

Щоб зрушити з цього плато, потрібно проявити наполегливість, гідну Томаса Едісона. Можна дати студентам ідеально підготовлені уроки і умови для навчання. Але без самопідготовки і усвідомленої практики можна ще років 10 вчити мову. Рішення тут одне.

Крок перший і єдиний

Повне, всебічне усвідомлене занурення в мову. Кожен день. Останнє особливо важливо. Якщо на шляху до майстерності 10000 годин усвідомленої практики, то доведеться займатися кожен день. Можливо, ви це вже чули. Інше питання - як робити так, щоб було кожен день і не напряжно.

Лайфхак з самостійного вивчення

Інтерес - ваш кращий інструмент. Починайте дивитися фільми в оригіналі. Книги та статті читайте англійською. Слухайте англійські і американські подкасти. Перекладайте улюблені пісні. Дивіться англомовний ютуб. Гугліть свої хобі і ведіть щоденник англійською. І все в цьому дусі.

Кілька ресурсів, які можна використовувати:

- Ororo - фільми і серіали англійською і з субтитрами

- Podcastsinenglish - подкасти англійською для всіх рівнів підготовки

- Wikihow - статті “Як зробити що-небудь”

- Free-ebooks - електронні книжки

- Genius - розбір текстів англомовних пісень


Чергуйте активності. Напишіть програму тренувань. Якщо вчора ви читали статтю, то сьогодні напишіть текст, а завтра подивіться фільм.

Ставте міні-цілі. Маленька мета дає стільки ж визначеності і мотивації, скільки і велика. І задоволеності - не менше. Маленькими цілями, наприклад, можуть бути такі:

- 5 раз за тиждень поговорити з ким-небудь англійською

- слухати 3-хвилинну розмову з Гаррі Поттера, записати весь діалог, щоб навчитися розуміти цей британський акцент

- вивчити 20 слів з теми “Реклама” і зняти рекламний ролик про старий стілець, щоб закріпити лексику, і може продати вже цей стілець за кордон.

Перестаньте використовувати Гугол-Транслейт. Вам потрібен не перекладач, а тлумачний словник. Не читайте холостий переклад, а запамятайте визначення.