За склом: світові тренди вітріністики

Вважається, що XXI століття - час креативників. Якщо в XX столітті найбільш затребуваними і високооплачуваними співробітниками були менеджери вищої ланки, то зараз пальма першості перейшла до більш творчих професій, таким як креативний директор, арт-директор і дизайнери різних спеціалізацій.

Грамотне оформлення вітрин дозволяє залучити, зацікавити потенційних покупців, тому дизайнерів-вітріністов сьогодні виділяють в окрему спеціальність. А ось тут https://thor-print.com.ua/services/reklamnoe-oformlenie/ ви дізнаєтесь про компанію Thor Print, однією зі спеціалізацій якої і є оформлення вітрин.

У дизайні вітрин, безумовно, є свої тенденції, які набагато більш довговічні, ніж модні тренди, але все ж вони змінюються і трансформуються з плином часу.Товарні вітрини створюються без всяких декорацій, головний акцент ставиться на продукт. Але, природно, продукт на таких вітринах повинен зачаровувати сам по собі, тому краще всього вони працюють в люксовому сегменті.

Сьогодні всі великі бренди звертаються до вітринних концепцій і працюють в ніші товарно-емоційних вітрин. Вітрини емоцій - це епатажні вітрини, завдання яких виділити бренд на ринку. Засновником цієї тенденції вважається Louis Vuitton - бренд-парадокс, виключення з правил. В емоційних вітринах може взагалі не бути продукту, але вони запам’ятовуються надовго, а разом з ними і сам бренд.

А тепер більш детально поговоримо про тренди та тенденції в світовій вітріністиці.

Гумористичне оповідання

Цей тренд не обов’язково повинен бути виражений через вітрини емоцій, досить просто уявити концепцію функціонального бренду з гумористичною ідеєю.

Бренд Louis Vuitton і його знаменита вітрина зі страусом, коли в деяких вікнах було видно виключно шию, змінили ставлення до вітріністики і її завдання. Якщо раніше вважалося, що вітрина повинна продати продукт, то тепер фокус змістився на концепцію і впізнаваність бренду.


Art is a new fashion - вітрини як майданчик для мистецтва

Для роботи над такими вітринами запрошувалися не вітріністи, а відомі художники, яким пропонується висловити своє бачення бренду.

Бренд Louis Vuitton співпрацював з всесвітньо відомою японською художницею Яйої Кусама, чиїм фірмовим малюнком є ​​горошок. І вітрини, і внутрішній простір поп-ап магазину, і навіть деякі предмети колекції виконані в єдиному стилі. Унікальні вітрини і концепцію внутрішнього простору універмагу Barneys оформила команда Леді Гаги, а архітектор Заха Хадід відтворила міні-інcталляцію стадіону для лондонської олімпіади в просторі стріт-маркету в Лондоні.
Якщо запросити креативщика, бренд отримає неймовірну користь, завдання тільки знайти таку людину.


Яскраві кольорові блоки

Це сильний тренд, який буде популярний для вітрин сезону осінь-зима в найближчі кілька років. Головне, не перестаратися з кількістю відтінків - гра повинна будуватися на 2-3 яскравих контрастних кольорах.


Квітковий тренд

Чи не нова, але як і раніше популярна тенденція. Вважається, що якщо в країні важка і нестабільна соціальна, економічна або політична ситуація, то покупці вибирають м’які і приємні тренди, оскільки всім хочеться абстрагуватися. Тому квітковий тренд і світ фантазій - це безпрограшні тенденції.

Архітектурні вітрини

В архітектурних концепціях в основі декорації лежить форма. Це цікавий тренд, який активно розвивається. Зараз час архітектурного мистецтва. Як правило, використовуються монохромні кольори, щоб дати додатковий акцент на форму. На тлі архітектурних об’єктів добре буде виглядати не тільки білий продукт, а навпаки, яскравий, контрастний. Деякі західні архітектурні бюро зловили цей тренд, перебудувалися і тепер працюють в будівництві вітрин.


Інтерактивні вітрини

Новинка XXI століття. Вони високобюджетні, і в цьому сегменті працюють поки тільки провідні універмаги світу, провідні бренди-трендсеттери, і тільки в своїх флагманських магазинах. Вітрини, які взаємодіють з покупцем, - це сильний іміджевий інструмент. Використовуються не тільки декорації, а й інсталяції, події, коли покупець втягується в дію.