Гід по вибору комплекту вбудованої техніки

Крокуючи в ногу з часом, кухня набуває зовсім інший вигляд. З кожним роком все більше господинь вважають за краще бачити на своїй кухні сучасну вбудовану техніку, адже це не тільки забезпечує високу функціональність, а й створює єдиний і неповторний стиль.

Також вбудована техніка дуже ефективна на маленькій кухні, вона заощадить настільки необхідний простір, і буде ідеально поєднуватися з меблевим гарнітуром.

Розробкою вбудованої техніки займаються, мабуть, всі широковідомі виробники побутової техніки.

Зауважте, ціна на вбудовану техніку зазвичай перевершує на 20-25% аналогічні моделі «соло». Це викликано, як технологічними особливостями, так і тим, що вбудована техніка вже не відноситься до бюджетного класу.

Вибираючи варильну поверхню, слід звернути увагу на матеріал, з якого вона виготовлена. Як електрична залежна або незалежна, так і газова, можуть бути виконані з емалі, склокераміки або нержавіючої сталі.

Емаль є найдоступнішим матеріалом, вона досить міцна, але важка в чищенні. До того ж електричні печі з емалевим покриттям зазвичай оснащуються чавунними конфорками, а вони досить інертні.

А ось нержавіюча сталь і виглядає красиво і легше миється, зате на ній добре зберігаються відбитки пальців. Така поверхня буде коштувати трохи дорожче, ніж емалева, також для її очищення варто купувати спеціальні засоби. Широко розповсюдженими є газові поверхні з нержавіючої сталі.

Широко представленими серед електричних поверхонь склокерамічні. Вони швидко нагріваються і остигають, мають привабливий зовнішній вигляд і легкі в очищенні.

Як варильні панелі, так і духові шафи можуть бути газовими або електричними, і залежними, або незалежними. Незалежну вбудовану техніку можна розташувати в різних частинах кухні, і управляється вона автономно один від одного.

А ось у залежної техніки все йде якраз навпаки. І панель і духова шафа повинні знаходитися строго в одному місці, бути або газовими, або електричними одночасно.
Управління таким типом техніки відбувається з панелі духової шафи.

Газові духовки дешевше, ніж електричні, до того ж вони більш економічні. Можна зустріти моделі, оснащені електрогрилем, це дозволяє швидше приготувати страви з хрусткою скоринкою. Іноді до злектрогрілю додається ще й електровертел, що дозволяє готувати птицю і великі шматки м’яса.

Духові шафи, як уже було сказано, також бувають залежні і незалежні. На панелі управління знаходяться ручки або кнопки управління, термостат, а якщо духовка залежна, то і регулятори управління конфорками. Дорожчі моделі можуть мати дисплей, на якому показується температура, режим приготування, також вони можуть оснащуватися годинниками та таймером.

Зустрічаються електричні духовки, в яких приготування їжі ведеться також за допомогою СВЧ енергії. Це виключає необхідність додаткової покупки мікрохвильовій печі.

Всі духовки мають надійну теплоізоляцію. Крім того, при встройке між кухонними меблями і духовою шафою залишають невеликі зазори, які забезпечують циркуляцію повітря, і запобігають нагріву навколишніх предметів і меблів. До того ж це збільшує термін служби приладу.

Завітайте до магазина техніки в Києві elmag.com.ua. Саме тут в широкому асортименті по доступній вартості представлені TV і аудіотехніка, крупна і дрібна побутова техніка, кліматичне обладнання від відомих виробників.