Спати в шкарпетках корисно для здоров’я

Величезна кількість людей по всьому світі страждають від різних проблем зі сном, і на те є безліч причин. Рішення просте - надіти шкарпетки перед сном.

Швейцарські вчені провели дослідження, щоб дізнатися, як температура рук і ніг впливає на якість сну. Вони зібрали групу людей, попросили їх надіти шкарпетки перед сном і перевірили, як це вплине на якість сну. З’ясувалося, що організм набагато краще сприймає теплі кінцівки: судини розширилися, кров’яний тиск знизився, тим самим розслабляючи мозок і готуючи його до здорового сну. Завдяки цим процесам люди засипали за більш короткий проміжок часу.

У всіх людей різні звички. Хтось любить засинати в піжамі, хтось в просторих футболках, а хтось і зовсім голяка. Одні вважають за краще, щоб в кімнаті було спекотно, і сплять без ковдри, інші сплять з відкритим вікном, але під купою ковдр. Те ж саме зі звичкою спати в шкарпетках або без них, в любому випадку, якщо ви бажаєте придбати якісні шкарпетки, завітайте до інтернет-магазину https://insecret.com.ua/, асортимент і ціни вас приємно вразять!

Дослідження швейцарських вчених дуже надихає, але все ж варто розібратися, чи є мінуси сну в шкарпетках і які правила потрібно дотримуватися, щоб уникнути згубних наслідків.

До мінусів такої звички експерти відносять те, що ноги в шкарпетках занадто сильно пітніють протягом ночі, що викликає не найсприятливіші наслідки. Наприклад, інфекції (грибок інтенсивніше розвивається в теплі), погіршення циркуляції крові, неприємний запах. Багато також стверджують, що ноги не відпочивають і не провітрюються.

Це зворотна сторона медалі. З усіма цими мінусами складно не погодитися, але їх можна уникнути. Як? Правильно підібрати шкарпетки і дотримуватися правил особистої гігієни.

Перше і головне правило - ніколи не лягайте спати в шкарпетках, які носили весь день. Так ви вирішите проблему інфекцій і грибками. Дуже корисно перед сном приймати гарячий душ або ванну. Не зайвим буде час від часу робити ванночки для ніг.

Тепер важливо вибрати відповідні шкарпетки. Найкраще підійдуть шкарпетки з натуральних матеріалів: бавовна або шерсть. Тут важливо, щоб в шкарпетках було комфортно: не дуже жарко і не холодно. До того ж, шкарпетки повинні бути вільними, без гумки. Вони не повинні стискати щиколотки, так циркуляція крові не буде порушена. Можна також купити спеціальні шкарпетки, які використовуються для тривалих поїздок і перельотів.

Отож, якщо робити все правильно, ніяких проблем не буде. Шкарпетки допоможуть спати сном немовляти, не прокидаючись вночі. Вони збережуть тепло, допоможуть уникнути перепадів температур і нічних походів в туалет. Сон стане набагато комфортнішим.

До слова, традиційна китайська медицина теж дотримується цієї точки зору. Східні цілителі вважають, що холодні ноги заважають нормальній циркуляції життєвої енергії в нашому тілі.

Зараз багато хто скаже, що спати в шкарпетках незручно, що це заважає і навіть дратує. Якщо ви категорично не можете так спати, варто спробувати інші методи. Суть в тому, щоб ніжки були в теплі. Наприклад, можна укутати ноги другою ковдрою або покласти на них грілку.