8 порад для догляду за волоссям, вау-ефект гарантовано!

Волосся - важлива частина нашого образу. Незалежно від довжини, стрижки або виду укладання красива шевелюра вимагає правильного догляду за собою. Освоївши деякі хитрощі, різниця буде помітна неозброєним оком, навіть не змінюючи шампунь.

У боротьбі за блискуче, пишне і здорове волосся допоможуть як професійні тонкощі, так і підручні засоби. Щодо професійних засобів, то відвідайте сайт сьес, де ви дізнаєтесь про ефективну, перевірену часом  продукцію SYOSS. А як правильно використовувати шампуні, і інші засоби, покращити їх ефект, використовуючи доступний домашній арсенал, розкажуть б’юті-фахівці

Скраб для шкіри голови

Шкіра голови так само, як шкіра обличчя і тіла, час від часу потребує відлущування. Скраб допомагає позбутися від лусочок шкіри, приємно масажує шкіру голови і покращує мікроциркуляцію. Його легко зробити вдома, змішавши пару чайних ложок дрібної солі з бальзамом для волосся або олією (підійде навіть соняшникова). Для приємного аромату можна додати крапельку улюбленого ефірного масла.

Наносити суміш краще на вологу шкіру до миття волосся. Буде помітно, що знадобиться менше шампуню, ніж зазвичай, тому що скраб зробить за нього половину роботи, і після відчуєте, що голова буквально легше дихає.

Шампунь для глибокого очищення

Якщо часто користуватися пінкою і лаком, або ж засобами від посічених кінчиків, локони стануть тьмяними і втомленими. Залишки укладань і силікони накопичуються в волоссі, обтяжуючи його і позбавляючи природного блиску і об’єму. Варто мити волосся глибоко очищаючим шампунем один раз в тиждень (сухі - два рази на місяць), так вони будуть виглядати помітно свіжіше.

Крижаний душ

В кінці миття можна обполоснути волосся крижаною водою - це зробить їх блискучими, більш гладкими і посилить приплив крові до цибулин.

Додайте оцту...

Ті, хто не готовий загартовувати своє волосся холодним душем, будуть раді дізнатися, що того ж дзеркального блиску можна добитися, споліскуючи їх яблучним або малиновим оцтом. Він згладжує лусочки, що покривають наше волосся.

... і олії

Якщо є побоювання, що після олії волосся будуть виглядати жирними, її можна нанести за пару годин до миття або на ніч - так вона наситить вашу шевелюру і не дасть шампуню занадто сильно її висушити. Можна навіть не купувати щось спеціально - загляньте на кухню: волоссю, як і вам, подобається соняшникова, оливкова, кунжутна і кокосова (останнє краще не наносити на коріння). Підійдуть також класична реп’яхова, касторова, і арганова олія.

Олія амли зміцнює волосся і покращує їх ріст, а олію брокколі можна наносити на кінчики - це натуральний аналог силіконових засобів. Не забудьте накрити чимось подушку, щоб не залишити жирні сліди на наволочці, і використовуйте силіконову гумку для волосся - її легко відмити тим же шампунем.

По черзі

Як ми зазвичай моєму голову? Спочатку шампунь, потім - бальзам або кондиціонер. А якщо навпаки? Так волосся буде зволожене, промите і водночас не обтяжить насичення бальзамом, а значить, об’ємна укладка забезпечена.

Поширена помилка - промивати голову шампунем тільки один раз. Перше промивання видаляє тільки поверхневі забруднення, і лише друге проробляє роботу до кінця. Маленька хитрість - перед тим, як намилити волосся, їх потрібно добре змочити, щоб в них не проникло занадто багато ПАР, а сам шампунь збити в долонях в піну, додавши трохи води.

Чому не видно обіцяного ефекту від магазинної маски для волосся? Можливо, справа в тому, що забутий завершальний етап? Один, два, три: шампунь розкриває лусочки волоса, маска наповнює його поживними речовинами, а кондиціонер згладжує кутикулу, запечатуючи все корисності всередині.

Замість шампуню

Кучеряве, пофарбоване або сильно пошкоджене волосся можна і зовсім не мити шампунем - досить кондиціонера для волосся або спеціального крему. Цей спосіб миття голови називається ковошінг (від слова «кондиціонер»), він дозволяє наситити пористе волосся, роблячи його більш м’якими і шовковистим.

Вам доводиться мити голову щодня? Спробуйте продовжити свіжість волосся сухим шампунем. Якщо нанести його перед сном, до ранку його залишки буде легше видалити з шевелюри. Також сухий шампунь допоможе екстрено привести волосся в порядок, якщо ви проспали. Його бюджетною заміною стане дитячий тальк або картопляний крохмаль.

На розігріві

До речі, для більш ефективного впливу нанесену на волосся маску можна прогріти: надіти шапочку для душу, укутати зверху рушником або вовняною хусткою, обережно обдути феном і почекати приблизно годину. Навіть пошкоджені частими укладаннями локони перетворяться після цієї процедури.