У США в 35 разів виріс попит на блокчейн-фахівців

Американський сервіс Upwork, що спеціалізується на пошуку фрілансерів підрахува, що за рік попит на співробітників, пов'язаних з блокчейн-індустрією, виріс в 35 разів. Крім IT-фахівців компанії шукають консультантів по організації ICO і інших співробітників з цієї області, повідомляє видання TechCrunch.

За даними спеціалізованого ресурсу з пошуку IT-фахівців Toptal, з січня 2017 року попит на інженерів, що мають навички в області блокчейна виріс на 700%. При цьому 40% вакансій для IT-фахівців вимагають від претендентів компетенцій, пов’язаних з блокчейном.

Засновник компанії Тасо Дю Валь вважає, що сплеск попиту свідчить про зростання популярності технології блокчейн і її прискореному впровадженні в різні сфери бізнесу.

«Впровадження смарт-контрактів вже відбувається в таких областях, як управління активами або укладання угод зі складними умовами. Що ж стосується фінансової сфери, то для проведення платіжних операцій значиму роль грає швидкість виконання. Смарт-контракти спрощують і цей процес, оскільки виключають необхідність узгодження з банківською системою і владою. У цих напрямках вже відбуваються великі зміни, а значить, потрібні знаючі фахівці», - сказав він.

Також зазначається, що за не технічні і технічні вакансії в сфері криптовалют платять в середньому на 10-20 відсотків більше, ніж на аналогічних позиціях в інших сферах. Такі компанії мають набагато більше віддалених робочих місць - тут на 22% більше вакансій з можливістю дистанційної роботи, ніж в інших галузях. Крім цього, ICO-стартапи зазвичай пропонують співробітникам токени в якості частини акцій.

На популярному майданчику з пошуку роботи AngelList зараз є понад 2500 технічних позицій і понад 1000 нетехнічних у сфері криптовалют. Примітно те, що більшість роботодавців шукають співробітників, які хочуть вчитися, а не з великим досвідом роботи. У доповіді вказується: «Як правило, глибоке знання технології блокчейн не є обов’язковою вимогою. Компанії шукають людей, які готові вчитися і вносити свій внесок безпосередньо в процесі роботи. Важливий тут і справді щирий інтерес до розвитку ринку криптовалют.»

Мрієте отримати цікаву, високооплачувану роботу? Ось тут представлено найсвіжіші актуальні вакансії в Києві і інших містах України. Завдяки зручному ефективному пошуковуму функціоналу ви швидко знайдете найбільш підходящі саме для вас пропозиції від роботодавців різних сфер.