Найпотужніша версія Chevrolet обіцяє божевільну динаміку

Динамічні характеристики найпотужнішої версії спорткара Chevrolet Corvette під назвою ZR1 довгий час трималися в секреті, і тільки нещодавно були розкриті представниками марки. І вони ясно дають зрозуміти, що старе-добре поєднання величезного V8 і механічного нагнітача ще здатне задати жару!

Динамічні характеристики Chevrolet Corvette ZR1 були розкриті представником компанії Харланом Чарльзом в ході інтерв’ю сайту Corvette Blogger. Як заявив Чарльз, першу сотню ZR1 буде набирати все за 2,85 секунди - минула версія ZR1 робила це за 3,7 секунди.

На подолання чверті милі (402 метри) автомобілю знадобиться 10,6 секунди, а на розгін до 100 миль на годину (160 км / год) піде всього 6 секунд. Максимальна ж швидкість ZR1 - понад 340 кілометрів на годину!

До речі, на сайті http://carera.com.ua/chevrolet можна замовити якісні оригінальні запчастини до різних марок Chevrolet.

Поки набирають популярність електричні гіперкари, Chevrolet Corvette ZR1 залишається вірний стародавній, але перевіреній схемі. Він отримав 6,2-літровий бензиновий двигун V8 з компресором і комбінованою системою впорскування палива, який розвиває потужність 765 к.с. і 969 Нм крутного моменту.

Причому вперше для модифікації ZR1 крім 7-ступінчастою “механіки” став доступний і 8-швидкісний автомат з підрульовими пелюстками ручного перемикання передач.

Chevrolet Corvette ZR1 оснащується двома типами задніх антикрил з вуглепластика. Стандартний “низький” варіант забезпечує на 70% більше притискної сили, ніж стандартний “Корвет” Z06, і саме з таким крилом досягається заявлена ​​максимальна швидкість. Опціональне високе антикрило з більшою робочою площиною і можливістю регулювання кута атаки генерує аж 431 кг притискної сили, хоча і автомобіль з таким спойлером трохи не дотягне до 338 км / год.

Цікаво, що обидва антикрила закріплені не на кузовних панелях, а на шасі, що збільшує міцність всієї конструкції. І в обох випадках “Корвету” вперше покладається масивний карбновий спліттер під переднім бампером, що збільшує притискну силу на передній осі.

Варто зазначити, що найперший Chevrolet Corvette ZR1 2019 модельного року з VIN 001 був проданий на аукціоні Barrett-Jackson в Скоттсдейл, штат Арізона за 925 000 доларів. Все виручка з аукціону вирушила в благодійний фонд Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation.