Подвійне життя інтер’єру: фарби, що світяться

Світлонакопичувальні фарби бувають кольоровими і прозорими, такі, що "працюють" самі по собі, і тільки в парі з ультрафіолетовими лампами, помітними завжди і що проявляються тільки вночі. З нічних клубів і рекламної індустрії вони зробили крок в домашній інтер'єр і набирають популярність.

Для початку визначимося з термінами. Фарби, що містять люмінофор, накопичують світло самостійно і роздають накопичене після настання темряви ще протягом 6-12 годин. Флуоресцентні фарби, які можуть бути прозорими (і помітними тільки при включенні UV-світла) і кольоровими, потребують підтримки ультрафіолетових ламп. Обидва ці види фарб є абсолютно нешкідливими, екологічними, по зносостійкості і взагалі фізичними показниками аналогічні звичайним фарбам, які ми звикли використовувати в інтер’єрі.

І якщо ви бажаєте якісну уф фарбу купити, найкращим варіантом стане продукція Noxton.


Де використовувати

Картинки, що світяться в темряві традиційно прикрашають стіни нічних клубів і боулінгів, барів і ресторанів. В житлових будинках застосовувати такі фарби можна в декількох випадках: коли хочеться створити інтер’єр-нічник для дітей, але тут важливо співвіднести дозування і масштаби малюнка зі способом життя дитини та її темпераментом. Повільно згасаючі яскраві образи можуть і перешкодити малюкові замість того щоб просто створити комфортну атмосферу для відходу до сну.

Фарби, що світяться перетворять звичайну вітальню в кімнату з подвійним життям: класичний інтер’єр днем ​​легко перетворюється в богемне тусовочне місце вночі, якщо прикрасити стіни тематичними малюнками.


Як використовувати

Якщо варіант з розписаними стінами здається вам занадто складним, можна внести різноманітність в домашнє життя, віддавши під розмальовку предмети, а не поверхні. Лампи і столики, стільці і пуфи, рами для дзеркал, мобільні аксесуари, їх легко прибрати, якщо немає приводу підсвітити вечірні посиденьки, зате як тільки збереться добра компанія, допоможуть створити потрібний настрій в інтер’єрі.

Сюжети для розписів, як правило, пов’язані з характеристикою фарб: нічне небо, зорепади і галактики, доброзичливі звірі й хижі виразні абстракції. Стильне рішення - відтворення відомого сюжету. До речі, світлові фарби в першу чергу виконують функцію розмітки. Саме ними забарвлюють номерні знаки, здійснюють автотюнінг. Цю властивість можна використовувати і вдома - «дорожня» розмітка у вигляді стрілок допоможе, наприклад, знайти в темряві дорогу на кухню.

Фарби можна (і потрібно!) використовувати і зовні: вони відмінно ладнають практично з будь-яким матеріалом, від гіпсокартону до бетону і каменю, а тому з їх допомогою можна нанести розмітку по швах викладеної каменем доріжки, і дійти від хвіртки до будинку стане простіше і безпечніше.

Величезний асортимент світлових фарб дозволяє використовувати їх в декоративній косметиці (боді-арт, засоби для укладання волосся, лак для нігтів і т. д.), а також при виготовленні сувенірної продукції.

Можна фарбувати декор для акваріумів - і навіть живі рослини! Вкрита люмінофорного фарбою ялинка стане приголомшливою прикрасою до Нового року. А заодно ви зможете перевірити свою сумісність з новим матеріалом і його можливостями.