Поради по вибору електроінструменту

Електроінструмент необхідний як домашньому майстрові, так і професіоналу. Різноманітні дрилі, перфоратори, болгарки, шуруповерти і багато іншого сильно полегшує і прискорює роботу. На сьогоднішній день в продажі є маса різного електроінструменту з дуже широким ціновим діапазоном і різною функціональністю. Спробуємо допомогти у нелегкому виборі.

Якісний електроінструмент – запорука надійної, довговічної і ефективної роботи.  Тому майстри-професіонали рекомендують купити шуруповерт dewalt, і обходити стороною різноманітні  “підробки” сумнівного походження, які не тільки не дозволять вам нормально працювати, а й зможуть призвести до травм!

Всього існує два типи інструменту:

1) Любительський інструмент;

2) Професійний інструмент.

Відмінності вельми істотні як за технічними характеристиками, так і за ціною. Любительський електроінструмент не призначений для тривалої роботи. Професійний же електроінструмент розрахований на безперервну і систематичну роботу, тому до такого інструменту підвищена вимогливість до перегрівів. Відрізнити аматорський електроінструмент від професійного інструменту за зовнішнім виглядом практично неможливо.

Вибір електроінструменту залежить від живлення:

1) Мережеве живлення;

2) Акумуляторне живлення.

У кожного інструменту є свої плюси так і недоліки. Плюс електроживлення в тому, що він не вимагає зарядки - це добре, коли потрібно довго працювати. Мінус полягає в тому, що не вийде використовувати інструмент при відсутності електрики. Акумуляторний інструмент трохи безпечніший і можна використовувати в будь-яких умовах. Але і тут є мінус - через деякий час потрібно підзарядити акумулятор.

Здійснюючи вибір електроінструменту, слід врахувати таку функцію, як реверс - він дасть можливість закручувати і викручувати шурупи. При цьому використовують плавний пуск, який допомагає поступово набирати обертів. Є ще така функція, як обмежувач струму - такий інструмент не буде давати навантаження на мережу. Робота з електроінструментом, який утворює пил, повинен мати систему пилового відведення.

Купуючи електроінструмент, потрібно визначитися при якій роботі буде використовуватися. Купівля універсального електроінструменту не найвдаліший з варіантів. Як, кажуть фахівці, якісного такого інструменту просто немає.

Наступний аспект тактильний - електроінструмент повинен добре лягати в руку, бути легким і зручним, тому, як якщо він важкий, довга робота з електроінструментом може просто втомити.

Ще потрібно звернути уваги на типи інструменту. Купуючи дриль потрібно розуміти, де будуть вестися роботи, який матеріал буде оброблятися. Якщо потрібно свердлити дірки в бетоні або в цегляній стіні, тоді дриль потрібна ударного типу. Перфоратор з потужністю від 600 до 1100 Вт і ударною силою 1,8 - 4 Дж дозволить виконати свердління з ударом. Також ним можна виконувати підготовчі роботи, такі, як видалення плитки і штукатурки.

Шуруповерт - ось сама, що ні на є, необхідна річ в будинку для будь-якого господаря, адже ним можна і загвинчувати шурупи і болти, гвинти по збірці меблів. Ще потрібно звернути увагу на такі функції, як реверс і потужність. Є ще ударний шуруповерт - ним можна свердлити стіни.

Лобзики можуть розпилювати все: від металу до дерева. Електролобзики мають такі важливі функції, як режим кутового підрізування і маятниковий хід.

Дискові пилки можна застосовувати для розпил дощок і колод. Пилками також можна розпилювати ДСП, ДВП, гіпсокартон і т.д. При виборі пив потрібно звернути увагу на потужність обертання диска і запобіжний кожух - він повинен бути з металу.

Вибір електроінструменту - це, насправді, дуже важливий процес. На якому з виробників електроінструменту зупинити свій вибір вирішувати потрібно продумано і ретельно поглядаючи все характеристики моделі на сайті виробника. Купуючи електроінструмент, не забудьте взяти чек, гарантійний талон з печаткою, підписом, і керівництво з користуванням.