Плаваючі будинки Ейбурга

Район Ейбург - це найновіший район Амстердама, побудований на кількох штучних островах озера Еймер. Амбіційний проект Ватербюрт все ще перебуває в стадії будівництва, але в плаваючі будинки вже переїхало понад 20 000 чоловік. По завершенні будівництва в районі буде 18 000 будинків для 45 000 жителів, а також школи, магазини, центри дозвілля, ресторани і пляжі.

Це один з численних інноваційних проектів в області житла, який обіцяє докорінно змінити складну ситуацію з нерухомістю в Нідерландах, враховуючи високу вартість землі у цій країні. Подібна проблема відчувається і у нас, втім вирішити її можна простіше і економніше, почитайте парус відгуки, чудові квартири у цьому львівському житловому комплексі вам обов’язково сподобаються. зважаючи на досить доступні ціни.

Ватербюрт є частиною району Ейбург і розташований на «Стігерейленд» (Jetty Island) - основному маршруті доступу в Ейбург через міст Еннеус-Хеерма. Окремі плавучі будинки пришвартовані біля тонких причалів, немов домашні човни.

Будинки на воді підтримуються плавучими бетонними ваннами, зануреними у воду на глибину до половини поверху. Нагорі встановлена ​​легка опорна сталева конструкція, яка оснащена дерев’яною обшивкою для розміщення кімнат. Спальні та ванна кімната знаходяться в найнижчій частині, яка частково занурена в воду. На піднесеному цокольному поверсі розташовані кухня і їдальня. Сполучена з відкритою терасою основна житлова площа займає консольний верхній поверх. Сендвіч-панелі, веранди, плаваючі тераси, навіси і т. д. можуть бути легко приєднані до загальної конструкції.

Будинки були побудовані на верфі приблизно в 65 км на північ від озера Ей, а потім доставлені сюди по канальним шлюзам. Вони не дрейфують і не пов’язані один з одним, так як закріплені на озері за допомогою сталевих швартових стовпів.

Проект вкрай актуальний в такій країні як Нідерланди, де дві третини населення живуть нижче рівня моря. Країна витратила мільярди на стримування води, побудувавши одні з найбільш фантастичних дамб і бар’єрів у світі. Плаваючі квартали також є вирішенням проблеми підвищення рівня моря і нестачі житла в щільних мегаполісах. Якщо ви хочете здійснити подорож в околицях Амстердама, то зверніть увагу на цей район!