Відкатні ворота: особливості і переваги використання

Вибір конструкції воріт - пріоритетне завдання кожного власника заміської ділянки. На які критерії звертати увагу? Основні - це зручна експлуатація, естетичність, довговічність. Всім цим вимогам відповідають відкатні системи.

Особливості відкатних воріт

Одна з основних переваг відкатних конструкцій полягають в тому, що вони дозволяють істотно економити корисний простір. Полотно рухається уздовж огорожі, а не в сторону. Це особливо важливо для власників невеликих ділянок, що намагаються раціонально використовувати кожен квадратний метр території.

Ще один плюс відкатних систем - простота обслуговування і експлуатації. Власникам заміських ділянок не потрібно розповідати про те, як важко взимку розчистити сніг перед розпашими конструкціями. Якщо ви встановите автоматичні відкатні ворота, то полотно зрушиться буквально від одного натискання кнопки. Звичайно, це можливо лише за умови якісної фурнітури, а тому, якщо ви вирішили встановити саме таку конструкцію, ось вам посилання ролики для откатных ворот, саме в інтернет-магазині vorota-center.com.ua ви знайдете все необхіде обладнання і комплектуючі по доступній вартості.

Зсувне полотно можна встановити в будь-який отвір. Відкатні ворота можуть досягати восьми метрів в ширину і шести метрів у висоту. Природно, для заміських ділянок використовуються менш габаритні конструкції.

Види відкатних воріт

- консольні: найскладніша, але і найнадійніша конструкція, по обидва боки воріт знаходиться фундамент, до якого і кріпиться балка з роликовими візками, котрі і пересувають полотно воріт;

- підвісні: їх конструкція відрізняється надійністю, однак зараз вони рідко застосовуються через свою високу вартість і обмеження проїзду по висоті габаритного транспорту;

- відкатні по рейці: дуже популярні і затребувані, полотно воріт пересувається по укладеній уздовж воріт рейці.

З чого виготовлено полотно відкатних систем? Для нього можуть використовуватися різні матеріали. Найбільш поширеними є автоматичні ворота з полотном з профлиста. Матеріал може бути пофарбований практично в усі кольори спектра, що дає можливість підібрати оптимальний варіант. Профільований лист відрізняється невеликою вагою, тому для конструкції не потрібно потужного електроприводу.

Не менш популярними є ковані конструкції і відкатні ворота з масиву. Їх основна перевага - естетичність. Вони прекрасно вписуються в будь-який архітектурний стиль, ділянка буде виглядати дуже привабливо.

Варіанти зі сталі - вибір тих, хто бажає зробити будинок неприступною фортецею. Якщо ви зібралися встановлювати саме такі ворота, подбайте про потужну автоматику і дуже якісну фурнітуру, адже таке полотно відрізняється великою вагою.

Якісні автоматичні відкатні ворота прослужать до 20 років. Збираючись замовляти конструкцію, звертайтеся в компанію, яка надає весь спектр послуг, від виробництва до монтажу. Установка систем з електроприводом повинна проводитися виключно професіоналами.