Волосінь vs диск: чим краще косити траву

Багато користувачів такого прекрасного приладу як триммер, напевно замислювалися над тим, як правильно підібрати «витратні матеріали» для нього. Це, звичайно ж , волосінь (спеціальна для тримерів) і спеціальні диски, які так само, як і волосінь, виконують функцію скошування як трави, так і дрібних чагарників.

В інтернет-магазині Stylus ви можете придбати недорогі аккумуляторні триммери, а також іншу якісну садово-огородню техніку.

Косіння диском

Основне призначення диска - це косіння високої та густої трави. Він в неї “вгризається” набагато ефективніше, тому продуктивність його в цьому випадку буде більшою. Крім того, під час косіння диск її не дрібнить - вона падає на землю цілком. Саме з цієї причини, наприклад, для заготівлі сіна потрібно працювати тільки диском.

Також він ефективно впорається з молодим чагарником. Як правило, волосінь з цим впоратись не може. А ось коли високих заростей немає, але вона вже виросла до такої висоти, коли її вже потрібно підкосити, диск вже не допоможе. Невисоку траву він просто гладить і майже не косить.

Багато на цьому місці згадують про колісну газонокосарку, на якій теж встановлений металевий ніж. Адже вона вміє справлятися з відносно невисоким газоном - чому ж триммер не здатний цього зробити? Вся справа в тому, що у колісних газонокосарок ножі мають вигини, які дозволяють їм бути ще і своєрідним пропелером. Завдяки цьому при обертанні в деці виникає потік повітря від землі вгору, завдяки якому кожна травинка витягується і з легкістю піддається лезу. При роботі з тримерами такого потоку повітря не виникає, через що диск і косить погано.

Ще слід згадати про певну небезпеку. Вона полягає в тому, що під час роботи можна випадково зачепити камінь або інший твердий предмет. Через це може статися велика віддача по руках оператора, а також зламатися редуктор, не кажучи вже про сам диск.

Крім того, уламки каменю можуть розлетітися по непередбачуваній траєкторією, ставши реальною небезпекою для всього живого. Тому перед косовицею потрібно переконатися, що на ділянці немає ніяких твердих предметів.

Косіння волосінню

На відміну від ножа вона впевнено косить відносно невисокі зарості. Тому для догляду за територією і збереження її в охайному стані знадобиться тільки волосінь.

Густі зарості також можна викосити за допомогою волосіні, правда це займе більше часу, так як нею не вийде відразу скосити під корінь - бажано почати стрижку зверху, поступово спускаючись вниз. Крім того, волосінню в самі зарості потрібно влазити поступово, а не різко, як це можна робити ножем.

Скошена таким способом трава порубається на дрібні шматки, через що її не можна використовувати для заготівлі сіна. Зате в подрібненому вигляді вона рівномірно розподіляється по поверхні, що багато хто навіть її не збирають, а просто залишають перегнивати, так як вона особливо не заважає. Хоча, якщо заважає, то ніхто не забороняє зібрати її граблями.

Робота з волосінню буде ще і безпечніше, так як при попаданні нею по камінню і іншим твердим предметам ніякого дискомфорту не буде і нічого у триммера не зламається, якщо звичайно ж не зачепити камінь самої косильною головкою - в такому випадку можлива її поломка.