Ванна чи душ: що корисніше для здоров’я

За статистикою більше половини сімей мають душ, а не ванну. В значній мірі це зумовлюється тим, що душ займає менше місця, і зручний в плануванні житла. Душ економніший ще і в плані споживання води - приймаючи душ, людина використовує в середньому води в 3 рази менше, ніж купаючись у ванні.

І душ і ванна, звичайно, добре очищають тіло, але ванна ще і чемпіон в рейтингу розслаблюючих і омолоджуючих водних процедур. Недарма цариця Клеопатра регулярно приймала ванни.

Ідеальний і найдієвіший спосіб знайти сили - прийняття ванни з водою температурою 37 градусів протягом півгодини. Прийняття ванни сприяє швидкому розкриттю пір, що не можна сказати про душ. А ванни з гідромасажем здатні поліпшити кровообіг, розслабити м’язи і надати сили.

Зміцнення нервової системи при прийнятті ванни відбувається за рахунок заспокійливого впливу води на психіку людини. Ті, хто віддає перевагу ванній, зазвичай набагато спокійніший за тих, хто приймає душ.

Плюс прийняття ванни ще й в плані безпеки, тобто відсутності травматизму, адже ті, хто регулярно приймають душ, травмуються посковзнувшись частіше любителів ванн. Погодьтесь, досить вагомий чинник щодо прийняття рішення про придбання на користь останнього, і в цьому контексті хочеться порекомендувати якісні білоруські ванни, котрі пропонує гіпермаркет сантехніки sanit.by.

Прийняття ванни сприяє ще і схудненню. Особливо корисною стає гаряча ванна, якщо додати у воду морську сіль або будь-які розслаблюючі або поліпшуючі обмін речовин ефірні масла. Ванни з сіллю відмінно допомагають схуднути через те, що сіль “витягує” зайву рідину з організму і надає прекрасний дренажний ефект, знімає набряки і активізує процес схуднення завдяки посиленню мікроциркуляції крові через подразнюючий ефект, що чиниться сіллю на шкірні покриви. Такі ванни - перший засіб в боротьбі з целюлітом і нерівностями шкіри, вже через пару місяців регулярного прийняття ванн, шкіра стає еластичнішою і шовковистою.

Ванни з добавками позитивно впливають на стан шкіри - пори очищаються, а клітини насичуються корисними речовинами. Одна з найбільш ефективних ванн для омолодження шкіри - молочна, улюблена ванна процедура Клеопатри. Для її приготування досить додати на цілу ванну води всього лише 1-1,5 літра свіжого коров’ячого або козячого молока, попередньо краще прийняти душ. Якщо приймати таку ванну хоча б 2-3 разів на місяць, то стан шкіри значно покращиться вже через два місяці.

Одна з найбільш розкішних ванн - з молоком і медом, на неї піде літр молока і півбанки меду, зате така домашня процедура буде ефективнішою за будь-яку салону.

Відмінно знімає стрес ванна з чебрецю, м’яти і ромашки, її психологи рекомендують приймати хоча б 2 рази в тиждень, і вже через місяць ваш душевний стан покращиться, а сон стане міцнішим. Загалом, ванна краща за душ не тільки для тіла, але і для душі!