Італійці створили робота-валізу, яка їздить за господарем

Коли ми подорожуємо, або просто раз на рік вибираємося відпочити на морі, з цим пов'язана не тільки "бочка" позитивних емоцій, а й "ложка" негативних, наприклад, доводиться на відпочинку тягти за собою непідйомну валізу речей.

Ще її можуть втратити при розвантаженні в аеропорту, і, коли її нарешті знайдуть, не факт, що служба доставки аеропорту привезе її вам, іноді доводиться їхати  самому. А ще доводиться довго чекати свої речі в залі видачі багажу.

А уявіть, що нічого такого скоро робити буде не потрібно! Не треба тягати, не треба чекати, а якщо десь раптом загубиться, то і знайдеться швидко. Наразі, правда,  втілена в життя лише перша умова - не треба тягати. Маленька версія цього “колобка”, який катається за господарем, отримала назву Gita.

Власнику валізи для здійснення автономної доставки необхідно надіти білий пояс, який синхронізується через хмарний сервіс і підказує йому, куди котитися і з якою швидкістю в залежності від темпу ходи господаря. Можна навіть пробігтися, Gita розвиває швидкість до 35 кілометрів на годину, а, якщо і відстане, то не загубиться, адже “хмара” йому допоможе. Робот-валіза може доставити до 18 кілограм речей і не втомлюватися цілих 8 годин, поки не скінчиться зарядка.

Тепер перейдемо до питання безпеки, адже хороші валізи, на кшталт пропонованих інтернет-магазином https://www.wittchen.ua/, як  і будь-які інші добротні речі, завжди під прицілом злодіїів. Розробники стверджують, що ідея викрадення Gita - найдурніший вчинок, який може прийти в голову людині, оскільки цей симпатичний робот для доставки оснащений камерами і просто скине в “хмару” звіт про викрадення.

А що в потенціалі? Автономна доставка продуктів, посилок і речей без участі господаря. Наступну версію “колобка” інженери хочуть навчити запам’ятовувати маршрути, щоб в майбутньому Гіту можна було відправити в магазин за покупками або будь-яким іншим вантажем, який він зможе доставити. Тобто, наш колобок повинен навчитися від бабусі піти, не потрапити до хитромудрої лисиці і до бабусі ж з подарунками повернутися.

Випереджаючи питання, чи не зіб’ються томати під час доставки в томатний сік (адже колобок наш котиться!), відповідь однозначна - ні. Відсік для вкладення покупок знаходиться постійно в нерухомому горизонтальному положенні.

І, нарешті, що може бути ще модернізовано. Звичайно, управління за допомогою додатка було б зручніше. За одним девайсом стежити простіше. І, звичайно, повне gps орієнтування за допомогою завантажених карт, щоб цю чудову розробку могли використовувати в більш широкому діапазоні послуг. Тоді Gita може перетворитися на повноцінного робота кур’єра, яким би із задоволенням користувалися і служби доставки і звичайні люди, яким час від часу потрібно відвезти або привезти щось невелике з магазину або від знайомих.

Та й, повертаючись до валізи в залі очікування аеропорту, як було б добре не чекати, а просто сказати валізі, щоб вона сама прикотилася додому, як закінчить з усіма своїми справами!