Вибираємо канцелярські товари для школяра

Збираючи дитину в школу, практично всі батьки стикаються з тим, що величезна частина сімейного бюджету йде на придбання шкільної форми, підручників і, звичайно ж, канцелярських товарів. Багато батьків вважають, що на канцтоварах можна заощадити. Але економите ви, на жаль, на їхню якість, а значить, служити вони будуть недовго. Також низька якість канцелярських товарів негативно позначиться на успішності вашої дитини.

Про підготовку дитини до нового навчального року слід подбати завчасно. Замовляйте зошити 2018-2019 в інтернет-магазині Akvarel, пропоновані колекції характеризуються відмінною якістю, оригінальним дизайном, зручністю користування. Окрім того тут ви знайдете зошити для профільних предметів, що мають корисні доповнення у вигляді різноманітних “підказок”, термінів, формул, котрі допоможуть дитині краще засвоїти навчальний матеріал.

Незважаючи на великий вибір канцелярських товарів, вибрати якісні та відповідні товари досить важко, адже найважливішими критеріями при виборі є зручність і безпеку для вашої дитини, а не гарний зовнішній дизайн.

Щоб правильно вибрати канцелярські товари, необхідно дотримуватися кількох правил.

Особливу увагу необхідно приділити якості, кількості і колірній гамі канцтоварів. Не купуйте товари наборами, а краще окремо кожне найменування, так як в наборі можуть бути зайві, непотрібні речі. Пенали, ручки і лінійки не повинні бути дуже яскравого кольору, щоб не відволікати дитину від занять. Не купуйте дешеві товари невідомих виробників, які можуть швидко прийти в непридатність або містити речовини, шкідливі для здоров’я дитини.

Не купуйте канцелярські товари з запасом на майбутнє, так як деякі з них, фарби, наприклад, можуть висохнути, або прийти в непридатність з часом.

Головним критерієм при виборі зошитів є щільність листка, яка повинна бути високою, щоб чорнило не просвічувалося на іншій стороні. Колір листків краще молочно-білий або з синявою, так як сліпуча білизна шкідлива для очей дитини. Обкладинка зошитів повинна бути щільною і неяскравим, що дозволить зошити довше прослужити і не відволікати яскравими картинками від занять, особливо першокласників.

Сьогодні кулькова ручка є звичайною річчю. Але ручка для школяра, а тим більше для першокласника, повинна відповідати ряду вимог. Процес навчання письма повинен бути абсолютно комфортним і зручним. Поганої якості і незручна ручка провокує помилки захоплення, а напруга суглоба призводить до швидкої перевтоми і порушення постави.

Якісна ручка має три грані, силіконову або гумову частину в місці захоплення, що виключає ковзання пальців і дозволяє розслабити кисть, в міру тонкий стрижень, а також чорнило на масляній основі. Тому краще придбати кулькову ручку зі змінними пастами. Така ручка м’яко пише, не залишаючи плям, швидко сохне і не розмазується по зошита.

Олівці, так само, як і ручки, користуються найбільшою популярністю у школярів. Купувати краще олівці з середньою твердістю грифеля, вони називаються твердо-м’яким і мають маркування ТМ і НВ. Тригранна форма олівців вважається найбільш зручною. Фахівці рекомендують дерев’яні олівці з кедра, який є досить еластичним і гнучким матеріалом, а також легко піддається заточенню.

Для занять у школі дитині необхідно придбати фломастери, 6-8 основних кольорів буде цілком достатньо. Фломастери хорошої якості під час малювання не скриплять, якщо є можливість, перевірте їх при покупці. Вибирайте фломастери з вентильованими ковпачками, щоб запобігти швидкому пересихання. А також купуйте фломастери, які добре змиваються з рук і одягу.

Найідеальніший варіант шкільного пенала - це тканинна конструкція з жорстким каркасом. Він повинен мати кілька відділень або спеціальні тримачі для ручок та олівців. Від пластмасових і пластикових пеналів краще відмовитися, вони легко ламаються і є досить важкими.