Тонкощі вибору міжкімнатних дверей

Вибір міжкімнатних дверей, як, втім, і будь-який інший вибір, люди роблять виходячи зі своїх переваг і можливостей. Тому для кожного власника житла відповідь на питання, які міжкімнатні двері краще, буде індивідуальним. Які чинники впливають на майбутній вибір і як не помилитися при покупці?

Пройшли часи, коли у всіх будинках і квартирах стояли приблизно однакові двері стандартного розміру, пофарбовані білою фарбою. Сьогодні виробники радують покупців різноманіттям використовуваних матеріалів, колірних і дизайнерських рішень, технічних можливостей і інноваційних ідей. Для прикладу, ось тут https://portes.ua/mezhkomnatnye-dveri/ ви знайдете велику кількість моделей на любий смак і гаманець.

Найпопулярніші конструкції міжкімнатних дверей - це вироби з масиву, ламінату, каркасні, фільонки і пустотілі моделі.

Матеріал виготовлення

Якісні міжкімнатні двері виготовляють з різних матеріалів:

- Дерево;

- МДФ;

- Пластик;

- Скло;

- Алюміній.

Дерев’яні вироби - це надійна, перевірена класика. Встановлені ​​всередині житлового приміщення, вони забезпечують відмінну звукоізоляцію між кімнатами. Переваги: ​​вишуканий зовнішній вигляд, міцність, довговічність, великий вибір натуральних відтінків, текстур, різноманітність фурнітури, можливість замовити двері будь-якої конфігурації і розміру. Дерев’яні дверні конструкції з масиву однаково органічно виглядають в класичному і сучасному інтер’єрі, проте мають високу вартість, велику вагу, потребують спеціального догляду. Найміцніші породи: клен, бук, дуб, червоне дерево.

Більш економна альтернатива цілісного дереву - шпон. Це тонкі дерев’яні пластини, якими обшивають дверний каркас, також виготовлений з натуральної деревини. Поряд з натуральним шпоном в якості дверного покриття використовують його штучний аналог.

МДФ-моделі найдоступніші за ціною, універсальні в силу своїх властивостей і різноманіття варіантів. Двері з МДФ легкі, і надійні. В якості покриття дверної поверхні використовують кілька матеріалів, які впливають на показники міцності і довговічності.

Популярні види покриття

- шпон натуральний (володіє всіма характеристиками натурального дерева при більш низькій ціні і меншій вазі);

- шпон штучний - екологічний синтетичний матеріал, що імітує зріз деревини різних порід (великий асортимент, простота обслуговування);

- ламінатна плівка - покриття економ-класу, приємне на дотик, не ускладнює дверне полотно, представлено у великому асортименті кольорів;

- ПВХ (фахівці вважають, що вироби з полівінілхлоридним покриттям - це кращі міжкімнатні двері для балкону, ванної кімнати).

Ще один критерій, за яким вибирають міжкімнатні двері - це спосіб їх закривання. Існують такі дверні конструкції: розпашні, розсувні, складні.