“Книжковий Арсенал 2018”: топ-8 кращих видань

"Книжковий Арсенал" - справжнє свято для всіх, хто любить читати. У цьому році в рамках заходу, який пройшов з 30 травня по 3 червня, можна було знайти величезну кількість книг - в абсолютно різних жанрах.

Редакція видання LeMonade публікує добірку книг, які, на її погляд, варті найбільшої уваги. Думається, що найближчим часом в інтернет-магазині https://book24.ua/ можна буде замовити ці твори.

”Усі брешуть” (Сет Стівенс-Давідовец)

Автор визнає - він в захваті від інтернету і тієї кількості інформації, яку може отримати користувач. У той же час, тут ховаються пастки і “підводні камені”. Як працювати з великими даними, щоб не нашкодити самому собі - Сет розповідає у своїй новій книзі.

”Приватна історія. Зліт і падіння найбільшого приватного банку України “(Андрій Яніцький, Грехем Стек)

Ця книжка вважається першим неупередженим правдивим виданням про вітчизняного фінансового монстра “ПриватБанк”. Книга складається з ексклюзивних інтерв’ю, результатів незалежних журналістських розслідувань, архівних матеріалів про діяльність компанії періоду 1992 - 2016 роки.


”Шукач фантазій” (Джин Марцолло, Волтер Вик)

Книга, видана CO-OP Media за згодою іноземних авторів, стане прекрасним розвиваючим подарунком для дитини. Читач зможе подорожувати по дивним світам зі снів і фантазій самих дітей, і при цьому вчиться бути винахідливим, уважним до деталей, а також книга допоможе поліпшити асоціативне мислення.

”Свобода слова проти страху і приниження” (Савік Шустер)

Багаторічний досвід і знання телеведучого нарешті втілилися в книгу. Вона очікувано вийшла неоднозначною: і, судячи з цитат, і по першим же відгуками про неї. Втім, цю книгу варто прочитати, як мінімум, для того, щоб подумати і більш детально вникнути в політичне життя України. У разі чергових виборів вміння аналізувати отриману інформацію і розуміти, як виглядає ситуація насправді, дуже стане в нагоді.


“Ninochka” (Ніна Мурашко)

Свою нову книгу Ніна Мурашко називає “графічним романом”. Говорити про високе і чуттєве можна, навіть використовуючи елементи наївного мистецтва, - простою і доступною мовою. До речі, така книга стане відмінним подарунком для цінителів усього незвичайного.

”Пройти крізь стіни” (Марина Абрамович)

Відомій сербській художниці виповнилося 70 років, до цього ювілею і приурочена публікація мемуарів. Втім, це не просто книга-біографія, а, скоріше, захоплююча пригодницька історія, в якій “королева перформансу” розповідає як про роботу, так і про неймовірні особистих відносинах.

“Terra Ucrainica. Історичний атлас України и сусідніх земель” (Д. Вортман і інші)

Даний атлас - унікальне поєднання картографії та історії, перша науково-популярна робота такого масштабу, що є результатом тривалої і копіткої роботи. Книга містить документальні ілюстрації і 93 унікальні карти, а також короткий історичний нарис про минуле України, 8 розділів з історичними картами і докладними коментарями до них і багато іншого.


”Секс. Наркотики. Бог “(Дмитро Шерембей)

Ця книга потрапила до Національного реєстру рекордів України, як видання з найбільшою задекларованою вартістю, яка становить 1,6 млн грн!

Автор - Дмитро Шерембей - голова правління Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ, котрий також є громадським активістом і правозахисником. У своїй книзі зі скандальним назвою і таким же оформленням, Дмитро розкрив всі незручні теми, про які незручно говорити в суспільстві, такі як - СНІД, наркотики, аборти.

Важливими завданнями, які поставив перед собою автор, були: викликати дискусію на задані теми, “розбуркати” суспільство, щоб воно не відверталася від піднятих питань, показати читачам, що від проблем не варто ховатися - їх потрібно вирішувати. І в даному виданні він розповів яким чином це можна зробити.

Під час презентація Дмитро розкрив головну інтригу - чому ж вартість даної книги так велика? Все просто і досить оригінально: для написання цього видання у друкарську фарбу були додані справжні наркотики. Втім, кількість цієї наркотичної фарби не перевищила максимально допустиму законодавством норму.