Robomintoner - робот для гри в бадмінтон

Студентами та викладачами Університету електронної науки і техніки Китаю розроблений робот, який грає в бадмінтон не гірше будь-якого початківця гравця. «Розумна» техніка використовує комбінацію камер, датчиків руху і оригінальної навігаційної системи для точного управління ракеткою і досягнення перемог.

Robomintoner, як прозвали робота, що грає в бадмінтон самі винахідники, був створений університетською командою для участі в Азіатсько-Тихоокеанських змаганнях Robocon 2016, на якому проводяться парні змагання андроїдів.

У ході ігор різних роботам довелося битися один з одним в парних матчах. Robomintoner став єдиним роботом з повною автоматизацією процесу гри. За відстеження волана відповідають дві HD-камери, які виступають в якості органів зору Robomintoner. Вони проектують траєкторію і відправляють інформацію по Bluetooth на обчислювальну платформу, яка прораховує необхідні фізичні руху робота. До речі, ракетки для бадмінтона, спідмінтона і сквоша відомих світових виробників по найкращій в Україні вартості пропонує інтернет-магазин racket-store.com.

Зараз робот-бадмінтоніст Robomintoner став кимось на кшталт знаменитості в Китаї. Він уже провів товариський матч з олімпійським чемпіоном з бадмінтону Дон Джіонгом. Також було зіграно кілька партій з чемпіоном з настільного тенісу Вангом Лікіній. Чемпіон був вражений швидкістю і вміннями робота і зазначив, що незабаром роботи цілком можуть замінити партнерів по тренуваннях для спортсменів найвищого рівня.

З огляду на, що команда розробників Robomintoner вже активно будує плани з маркетингу та продажу, подібні тренувальні боти можуть швидко стати нормою для занять спортом.