Робимо ванну світлішою і просторішою: 7 цікавих знахідок

Чи можна збільшити маленьку ванну, не ламаючи стіни? Дизайнери виставки Cevisama-2018 запропонували як мінімум сім практичних рішень. Для їх втілення придивимося до плитки, декору і меблів.

Використовуйте прозорі предмети

У маленькій ванній відмінно виглядатимуть предмети, які пропускають або відбивають світло: прозора шторка для душа, стілець на тонкому підставі, скляні полки, дзеркала. Завдання наповнення кімнати світлом відмінно вирішують підвісна сантехніка і меблі: відсутність громіздкої основи відразу додає простору. До речі, ось тут https://rd.net.ua/dush/ можна замовити чудові душові кабіни, які стануть справжньою окрасою вашої ванної кімнати!

Вибирайте чорний і білий в обробці

На думку дизайнерів з виставки Cevisama-2018, чорно-сіро-білі відтінки - ідеальне тло для сучасного мінімалістичного інтер’єру ванної кімнати. Вони не перевантажують дизайн, а наповнюють його простором і пропонують найширші можливості по висвітленню і наповненню ванній. А якщо хочеться більше фарб, то доповніть нейтральні приглушені тони контрастними поєднаннями в малих дозах.

Не бійтеся великих розмірів

Чим менший простір, тим меншою повинна бути за розміром плитка, кажуть дизайнери. Прийнято вважати, що мозаїка або покриття з дрібним повторюваним візерунком створять відчуття перспективи. Але в цьому році іспанські виробники кераміки довели зворотне. Вони показали плити розмірами 80х180, 120х120,120х260, які здатні покривати стіни зі стандартною висотою стелі практично без швів. І саме цей ефект монолітності, на думку експертів, може стати новим напрямком в мистецтві візуального обману.

Застосовуйте нестандартні форми

Дизайнери пропонують візуально розширити простір, застосовуючи керамічну плитку незвичайної форми. Шести- і трикутника, Г-подібні плитки, октагон, «риб’яча луска» і модулі складної форми створюють оптичні ілюзії і відволікають від думок про розміри кімнати.

На виставці Cеvisama-2018 можна було побачити мармурові умивальники на масивних дерев’яних тумбах, меблі з ефектом недбалої обробки і дерев’яні настили, якими замінено звичні килимки у ванни. А також округлі форми раковин, унітазів і біде. Все це зручно в експлуатації і легко встановлюється в інтер’єрі. А головне, наповнює ванну свіжістю, повітрям і створює відчуття простору.

Додайте недбалості

Із завданням розширення простору і внесення індивідуальності успішно впорається кераміка з імітацією потертості і легкої недбалості. Покриття, що не мають чіткого малюнка і суворого контуру, трохи розмивають межі приміщення.

Прикрасьте ванну зеленню

Ще один спосіб розсунути рамки тісної ванної кімнати - вибирати природні матеріали. Це підійде для нового інтер’єру і для того, щоб освіжити старий: сміливо використовуйте деревину, вибираючи меблі. Або додайте зелені як дрібних деталей в дизайні. Таке поєднання - дерево і живі рослини - зітре кордони ванній і створить ілюзію перебування в прекрасному саду.

Позбавтеся від зайвого

Щоб зробити ванну світлішою і просторішою, потрібно оптимізувати простір: кожен предмет інтер’єру повинен виконувати практичну функцію. Ця порада здається простою, але вона дуже дієва. Варто прибрати одну полицю або рушникотримач - і кімната візуально збільшиться в розмірах.

Вітається мінімалізм у всьому. Зробіть ставку на лаконічність форм меблів і сантехніки, нейтральні відтінки стін і підлоги.