BMW випустила безпілотний скутер

Мотоцикл-безпілотник? Така ідея здається повним абсурдом, адже його наїзник позбавляється головної «двоколісної» радості - задоволення від управління. Однак автономний скутер, створений спільно компаніями AB Dynamics з Великобританії і AutoRD з Канади, використовується для іншої мети - як навчальний посібник для софта безпілотних автомобілів. Адже двоколісний транспорт маневреніший і динамічніший за автомобілі, а їх водії схильні до різких і непередбачуваних змін напрямку руху.

Застосування традиційних алгоритмів модуля самостійного управління в сучасних електромобілях майже не викликає будь-якого подиву або побоювань у плані самого руху - чого не можна сказати про такий вид двоколісного транспорту, як мотоцикл. Однак команда інженерів з Великобританії нещодавно представила свою нову розробку в цьому напрямку, покликану подарувати електроциклам можливість влитися в загальну канву автономного електротранспорту - вони продемонстрували перероблену систему автономної навігації в умовах мотоциклетного руху, включаючи різноманітні девіантні ситуації і незвичайні аспекти самого водіння.

В якості тестової моделі для тестування даної системи фахівцями з AB Dynamics був обраний електро-мотоцикл BMW C1, який представляє собою більшою мірою скутер, ніж мотоцикл. Варто зазначити, що такий вибір тут невипадковий - завдяки наявності таких цікавих вбудованих в нього технологій як система контролю управління ABS і розумна система сенсорної навігації - не кажучи вже про спеціально обладнаний дах від дощу та інших погодних неприємностей - скутер став найбільш раціональним і цікавим в цьому контексті.

Фахівці провели кілька пілотних тестів свого модуля автономного управління, які продемонстрували, що скутер справляється зі своїм завданням відмінним чином, лавіруючи між об’єктами і різними перешкодами на різній швидкості однаково добре. При цьому була перероблена традиційна система GPS, завдяки чому скутер BMW C1 може приймати сигнали зі сторонніх джерел і пристроїв, при необхідності.

Такий підхід стає дійсно багатообіцяючим і цікавим, з огляду на той факт, що автономні скутери та мотоцикли все ще знаходяться в списку “майбутніх розробок” - проте британська компанія AB Dynamics так не вважає, пропонуючи користувачам своє бачення вирішення проблеми. Звичайно, тут є багато різних нюансів технічного плану, однак незабаром можна очікувати черговий апгрейд цього модуля від компанії. До речі, в інтернет-магазині запчастидляскутера.рф можна вигідно придбати оригінальні якісні запчастини для скутерів відомих японських виробників, гуму для мототехніки і велосипедів, акумулятори, двигуни, шоломи, окуляри, інші аксесуари.