У Китаї створюють дзеркало, яке буде моніторити здоров’я людини

Китайський підприємець і вчений Цзюнь Ван скаржиться на низьку функціональність сучасних дзеркал. За його уявленням, дзеркала повинні не просто відображати людину, а й будувати її тривимірну модель, аналізувати зміну форм, а також давати поради, пов'язані зі здоров'ям. Про його концепт дуже розумного дзеркала, пише Technology Review.

Цзюнь Ван заснував компанію iCarbonX і планує створити пристрій, який буде здатний збирати про людину стільки даних, скільки взагалі можливо. Розумне дзеркало буде синхронізуватися з носимими гаджетами, - крокомірами, фітнес-браслетами і годинниками - з розумною вимірювальною технікою. Але це тільки початок.

Ван каже, що важливою частиною стануть аналізи крові та інших рідин людини. Система виміряє цукор, рівні певних білків, метаболітів. До цього можна додати вимірювання тиску і зняття ЕКГ. Вчений вважає, що з таким багажем аналізів система зможе розповісти про людину все. Здешевлення технологій аналізу ДНК дозволить вбудувати в дзеркало і експрес-тести на спадкові хвороби. Природно вчений не забув про штучний інтелект, який всі ці дані буде аналізувати, вивчати і конвертувати в доступний для обивателя формат.

Мета збору таких обсягів даних в тому, щоб вчасно коригувати ритм життя людини і його звички. Ван вважає, що більшість хвороб можна запобігти на ранній стадії їх. Принаймні можна мінімізувати майбутній збиток від них, але людям часто недоступні постійні перевірки здоров’я, тому за диспансеризацію повинен відповідати штучний інтелект. В результаті виходить гаджет, який забезпечить раніше небачений рівень персональної медицини!

Все це було б дуже схоже на звичайні фантазії техногіків, якби не можливості, якими володіє Ван. На сьогоднішній момент компанії iCarbonX вдалося зібрати $ 600 млн інвестицій. Тактика компанії полягає в тому, щоб скуповувати всі стартапи, що займаються дослідженнями в областях, пов’язаних зі здоров’ям, секвенуванням гена, створенням електроніки, штучного інтелекту та іншими.

Ван сам чітко не уявляє, як інтерпретувати всі отримані дані, але вважає це дуже важливим - людина повинна знати, що відбувається з її тілом в реальному часі, а дзеркало найпростіший інструмент. Досить встати перед ним, і довідка про здоров’я буде представлена!

Конкурентів у Вана поки немає. Сьогоднішні «розумні» дзеркала він називає безглуздими. І дійсно, як правило це просто звичайні дзеркала, в які вбудований планшет і камера.

Если вам требуется красивое большое зеркало в прихожую купить, оцените отличные предложения от интернет-магазина liora-m.com.ua.