Тонкощі вибору металочерепиці

Облаштування даху - вкрай складна справа. Необхідно продумати всі деталі, вибрати найбільш підходящі характеристики, які будуть повністю відповідати функціональним і естетичним перевагам господаря. Якщо Ви вирішили зупинити свій вибір на металочерепиці, експерти порадять, на які критерії варто звертати увагу і які характеристики будуть найбільш оптимальними для цього покриття.

Якої товщини вибрати металочерепицю?

Товщина листа - один з найбільш важливих параметрів, які слід враховувати при виборі. Стандартною вважається - 0,5 міліметрів, однак на ринку представлені листи з показниками 0,4 міліметра або 0, 45 міліметрів. Також можна знайти і більш товсті листи. Варто враховувати, що чим товстіший матеріал, тим краще він зберігає форму, стикувальний шов буде не таким помітним. Лист товщиною в 0,5 міліметрів підійде для звичайної даху, більш тонкі листи використовуються на крутих схилах, які не передбачають великих навантажень.

Тенденції сьогоднішнього дня змушують виробників і покупців економити на матеріалі, тому все частіше можна зустріти листи з товщиною в 0,45 і 0,4 міліметра. Зрозуміло, вартість буде нижчою, однак варто враховувати, що під час перевезення, монтажу та експлуатації такий матеріал має набагато більше шансів бути пошкодженим, деформуватися. Це призводить до недостатньо щільного стикуванні листів на даху, утворення зазорів, пошкодження захисного шару і більш швидкої корозії.

Листи з товщиною 0,4 міліметра можна використовувати для ларьків, козирків, навісів, а також для маленьких господарських будівель. У цьому випадку вони цілком впораються зі своїм завданням, так як великих навантажень не передбачається.

Як вибрати металочерепицю за ступенем оцинкування?

Щоб зрозуміти чому цей параметр так важливий, необхідно розуміти структуру цього покрівельного матеріалу. Лист виготовляється з холоднокатної сталі, яка пройшла гарячу обробку цинком. Потім на нього наносять антикорозійне захисне покриття, а зверху ґрунтовку, яка дає хороше зчеплення з декоративним покриттям полімерами. Задню сторону покривають лаком, який захищає від дрібних ушкоджень, а зовнішню - декоративним полімерним покриттям різних кольорів.

Шар оцинковки може бути різним. Він залежить від якості, виробника і призначення матеріалу. Кращі виробники наносять шар в 275 гр цинку на 1 кв метр. Деякі виробники зменшують цей шар, тим самим знижуючи вартість, однак такий лист буде менш міцним і згодом металевий шар піддасться згубної корозії.

Яку металочерепицю вибрати для даху по декоративному покриттю?

Декоративне покриття - перше, що кидається в очі при зовнішньому огляді. Найбільш поширеними є такі матеріали:

- поліестр - найпопулярніший полімерний матеріал, для покриття зовнішнього шару, до того ж один з найбільш дешевих. Товщина цього шару складає зазвичай 25 мкм. До переваг варто віднести високу стійкість до корозії, впливу УФ-променів, а також можливість використання в різних кліматичних умовах;

- поліестр матовий, товщина складає 35 мкм. До переваг відносять: підвищена стійкість полімерного покриття до впливу сонячного світла, високу пластичність, більш стійкий під час перевезення і монтажу;

- пурал відрізняється більшою довговічністю і красивим видом. При монтажі, згинанні, обробці не створює мікротріщин. Добре підходить для клімату з високою вологістю і солоним повітрям);

- пластизол, цей полімерний матеріал має набагато більш високі показники в експлуатації. Товщина складає 200 мкм, що дозволяє створити рельєфну структуру. До переваг відносять: стійкість кольору, довговічність, може відновлюватися самостійно, затягуючи подряпини. Не рекомендується використовувати в жаркому кліматі;

- PVDF (складається з акрилу і вініліденфторида. Відрізняється металевим блиском, товщина складає 25-30 мкм. Досить добре справляється з агресивними кліматичними умовами, може використовуватися поряд з промисловими зонами і неподалік від моря.

Не знаєте, як вибрати надійне, функціональне і естетично привабливе покриття для даху? Обирайте продукцію заводу «КМ», з якою ви можете ознайомитись на сайті http://zavodkm.com.ua/, а саме - якісну металочерепицю, виготовлену за найсучаснішими технологіями, яі яка відповідає всім світовим стандартам якості.