Робот Blue River Technology буде доглядати за рослинами

Більшість країн світу стикаються з нестачею робочих для сільського господарства поряд зі старіючим населенням. Але в той же час попит на фермерське продовольство зростає з кожним роком. На щастя, деякі інженери та дослідники створюють роботів, які вже починають приймати на себе цю роботу.

Компанія Blue River Technology з міста Саннівейл, Каліфорнія, вже відома нам своїми роботами для боротьби з бур’янами. Але зараз вони тестують «See and Spray» - машинне навчання і програмне забезпечення всередині роботизованої тракторної установки, метою якої є повноцінний догляд за культурами. Ця унікальна програма може розпізнавати різницю між сільськогосподарськими культурами і бур’янами, а потім розпорошувати гербіцид тільки на небажані рослини.

Традиційно фермери, які застосовують гербіциди та інші хімікати, розпилюють всю область. Генеральний директор і співзасновник Blue River Хорхе Героуд каже, що використання штучного інтелекту і розпилювача скоротить витрати на хімічні засоби на значну частину вартості.

«Це шанс знизити шкідливий вплив гербіцидів на навколишнє середовище. Ми відверто зловживаємо хімією: близько 80 відсотків хімічних речовин, які ми використовуємо, не використвуються в потрібному місці», - сказав Героуд.

Ця машина була випробувана по всьому півдню минулого літа, починаючи з довгих яскравих бавовняних полів в Техасі. Інженери Blue River Technology пишаються своїм прототипом, так як він здатний витримувати температури понад 100 градусів за Фаренгейтом.

Але в кінцевому підсумку Героуд хоче, щоб машина робила ще більше. Замість того, щоб просто розпорошувати гербіцид на всю рослину, він хоче бачити, як її обробляють декількома хімікатами. Таким чином, машині потрібно тільки один прохід, щоб вирішити всі проблеми по догляду за культурами.

Варто зазначити, що кілька років тому компанія вже поклала свій початок в робототехніці з робота-рослинника, який бореться з бур’янами більш ефективним способом, ніж попередній метод ручної прополки. Нова пропозиція буде коштувати фермерам приблизно 165 доларів за акр, що є цілком доступним рішенням.

Насамкінець зазначимо, що Blue River Technology - далеко не єдиний гравець на цій арені. Є багато університетів, технічних компаній і дослідницьких відділів, які прагнуть до мети повної автономії сільськогосподарських машин. Одним із прикладів може послужити просунутий безпілотний трактор «Агробот» компанії Avrora Robotics.

Для ефективної і довговічної роботи сільськогосподарська техніка потребує ретельного професійного догляду. На сайті http://agroua.com.ua/remont ви дізнаєтесь про діяльність компанії “Агро Україна”, спеціалізацією якої є ремонт спецтехніки, зокрема саме тут швидко і якісно відремонтують молотильні барабани до комбайнів.